Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavky se smaženicí

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min 20

30 min (30 min tepelná úprava, 20)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 309 kJ /
552 kcal
Bílkoviny42,80 g
Tuky25,02 g
Vláknina25,45 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 362 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy27,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme celé hubky, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, podlejeme 3 lyžicami vody a zakryté dusíme 15 min. Občas premiešame. Šťavy nemá ostať skoro nič. Krok 2: Na panvici rozohrejeme troška oleja a vylejeme naň vajcia rozšľahané s mliekom. Okoreníme, osolíme. Za stáleho miešania necháme stuhnúť. Krok 3: Na tanier dáme do venca huby a do stredu uložíme praženicu. Posypeme pažitkou.

Zveřejněno 21. 10. 2019

Poznámka autorky tejaja

Podpňovky (václavky) mám aj na záhrade a v trsoch boli aj malinké, ktoré mi bolo ľúto rezať. Tak dostali šancu ako celé hubky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavky se smaženicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BWxN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavky se smaženicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BWxN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Ďakujem, aj mne sa práve toto páči, je to elegantnejšie :-K;-)

:yes: nesmíchané dohromady, každý až dle chuti na talíři, moc hezké....

Tématické fráze:
smaženice z václavek

Suroviny:
houby václavky, cibule, olej, kmín mletý, pepř, sůl, vejce, mléko, olej, pepř bílý, sůl, pažitka

Přidat fotografie receptu