Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčné koláčky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Verunkavh Verunkavh

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 922 kJ /
4 283 kcal
Bílkoviny92,04 g
Tuky236,43 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 403 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy439,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme mouku se špetkou soli, žloutky, olej, citrónovou kůru.
Mezitím uděláme kvásek. Do malého hrnce dáme mléko, cukr a necháme ohřát tak, abychom v něm udrželi prst. Jakmile je mléko ohřáté, odstavíme ho z plotny a přidáme celou kostku droždí. Necháme vzejít kvásek.
Vlijeme do mísy s moukou a pořádně vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
Přikryjeme utěrkami a necháme nakynout. Krok 2: Drobenka:
Dáme 1/2 až 1 hrnek cukru moučka,1 celou Heru.
1/2 hrnku polohrubé a 1/2 hrnku hrubé mouky.
Musí se vytvořit tuhé nelepivé těsto, jakoby na linecké.
Dáme do mrazáku a poté, kdy to budeme dávat na koláče, tak drobenku nastrouháme na hrubo. Krok 3: Uděláme placičky, které plníme tvarohem, jablky, mákem, ořechy.
Zabalíme, dáme drobenku a pečeme pozvolna na 180-200 st. dozlatova.

Zveřejněno 23. 10. 2019

Poznámka autorky Verunkavh

S těstem se velice dobře pracuje, takže nepotřebujete ani vytahovat mouku s válečkem.

Těsto na plechu už moc nenakyne. Koláče jsou vláčné, nepřipálí se a krásně drží tvar.

Snad se vám koláčky povedou.

Budu ráda za každý bodík a vaše fota :-) :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčné koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/203N

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčné koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/203N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

VaryVari to znamená KL kávová lžička,PL je polévková lžíce;-) to se běžně užívá jako měrka;-)

Co prosím znamená 12 KL cukru? Děkuji za odpověď - nevím co je to, to KL?

Verunkavh:
Stran vajec: v surovinách se do těsta běžně udávají pouze žloutky;-)
***
No, někdy je fajn, podívat se na rcp cizíma očima:-)
Běžně zběžně mrknu na suroviny a pak, když pak, se podívám na postup:-8
Tady mě v surovinách zaujala absence nádivky:-O
Čta postup si říkám: Hmmm, jaké to asi bude:-?
A ejhle, až v samém závěru je zmínka i o náplni...;-)

Nadja: Dobrý den,
Ano máte pravdu,ty bílky používám na potření koláčku.Ale v poslední době na to zapomínám jelikož to těsto je tak vláčné že není třeba koláčky potřít těma bílkama.. Ale kdo chce tak může,výhodou toho těsta je,že se koláčky nepřipálí i když nejsou potřené těma bílkama ;-)

Verunkavh: v surovinách uvádíš 3 vejce, v postupu jsou jen žloutky - co s bílky? Řekla bych, že asi na potření bochánků před nanesením drobenky ???

Tématické fráze:
vláčné koláče, recept na vlacne kolace, top recepty vláčné rezy, vlacne vdolecky, top recepty vláčný jogurtový koláč, koláče - nejsou vlacne, vyborne a vlacne kolace

Suroviny:
mouka hladká, vejce, droždí, mléko, cukr krupice, olej, kůra citronová, mouka polohrubá, cukr moučkový, tuk hera

Přidat fotografie receptu