Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechová buchta z remosky

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 378 kJ /
3 197 kcal
Bílkoviny55,39 g
Tuky186,17 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 804 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy308,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečící mísu malé remosky vyložíme papírem na pečení. Z papíru vystřihneme kolo o trochu větším průměru než je dno mísy, papír zmuchláme do koule a mísu vyložíme, na bocích jen do poloviny výšky. Krok 2: Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme sníh, ke konci do něj zašleháme třetinu cukru. Krok 3: Změklé máslo, dvě třetiny cukru a žloutky vyšleháme a střídavě a po částech přidáme mléko, rum, ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ke konci už lehce vmícháme sníh. Krok 4: Těsto vylijeme do připravené pečící mísy s papírem na pečení, rozetřeme ho, přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 30 minut. Čas pečení se může v různých remoskách nepatrně lišit. Po upečení necháme zchladnout na mřížce. Krok 5: Po dobu pečení si připravíme karamel s ořechy. Do rendlíku se silnějším dnem dáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit na světlý karamel. Odstavíme, vlijeme horkou vodu, opět krátce provaříme a přidáme už i jádra vlašských ořechů. Hustota se dá redukovat vařením, ale karemel po vychlazení ještě zhoustne. Do chladnoucího karamelu ještě můžeme vmíchat med, já jsem nedávala. Necháme zchladnout. Krok 6: Moučník nakrájíme na 8 kousků, na povrchu zdobíme šlehačkou a přidáme ořechy s karamelem. Můžeme dozdobit meduňkou.

Zveřejněno 27. 10. 2019

Poznámka autorky Merylas

Recept je určený do menší remosky o průměru mísy 22 cm. Kdo nemá remosku, může samozřejmě upéct v koláčové formě klasicky v troubě.

Je to poupravený recept na bábovku z časopisu. Potřebovala jsem těsto s ořechy na pečení v remosce a aby byl moučník trochu svátečnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechová buchta z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y3RP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechová buchta z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y3RP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Palika: Děkuji. :-K

Výborné <3:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:<3

Tématické fráze:
ořechová buchta, ořechová buchta z bílků, remoska recepty, -recepty na buchtu do malé remosky, buchta z remosky, majolková buchta, rychlá buchta majolková, recepty remosky, buchty z malé remosky, buchta do remosky, buchty v remosce, buchta v remosce, co upect z ořechů, ořechová buchta s remosky, co upect z vlašských ořechů, buchta s orechy, buchta z bilku a orechu, buchta z bílků s z vlašských ořechů, remoska recepty na buchty, dá se upéct buchta v remosce

Suroviny:
cukr krupice, máslo, vejce, sůl, mouka polohrubá, prášek do pečiva, ořechy vlašské, mléko, rum, šlehačka, ořechy vlašské, cukr krupice, voda, med, meduňka

Přidat fotografie receptu