Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa s trochu jinou "gremolatou"

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 319 kJ /
315 kcal
Bílkoviny0,43 g
Tuky33,85 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit rýži dle našich zvyklostí. Krok 2: Smícháme citronovou kůru, trošku šťávy, šalvěj, papričku a česnek v malé mističce a necháme chvíli odležet. Prsa osolíme, opepříme a zakapeme trochu citronové šťávy. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme prsa - minutková úprava, ale musí být dostatečně propečená, v průběhu otáčíme. Až jsou hotová, vyjmeme a na chvíli odložíme. Výpek z pánve odvaříme trochou bílého vína, pak přidáme kousek másla na zjemnění a trochu zahuštění. Rýže by v tuto dobu měla být hotová. Krok 4: Na dokončení jsou dvě možnosti. Buď tu "gremolatu" dáme až na servírovacím talíři na maso v malém kopečku a přelijeme sosem, nebo bylinky velmi rychle proženeme se sosem na pánvi a maso přelijeme.

Zveřejněno 27. 10. 2019

Poznámka autorky Eja57

Gremolata má sice konstantní složení - plocholistá petrželka, česnek, citronová kúra, ale jak jsem tak zkoumala, tak je přípustné i použití jiné bylinky. Včera jsem na návštěvě u přátel - brigáda :-), hrabání listí - za odměnu uzmula na zahradě velkou snítku šalvěje....

(Já jsem zastánce toho, že co je na talíři, to je k jídlu - ta snítka šalvěje zapíchnutá do rýže mezi to nepatří...)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s trochu jinou "gremolatou"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BWzN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsa s trochu jinou "gremolatou"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BWzN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

casino: Není šalvěj jako šalvěj, její více druhů. Šalvěj lékařská je výborná léčivka i koření . Na kořenění se jí nedává mnoho,protože je velmi aromatická. Samozřejmě jako s každou bylinkou se musí při léčebných účelch dávkovat podle návodu,vyšší dávky mohou být v důsledku předávkováním a mohou mít i nebezpečné účinky. Šalvějí je více druhů,hlavně si ji nesmíte plést se Šalvějí divotvornou, která má psychoaktivní účinky.

casino: než rozmarýn ( má ty jehličky přece jen tvrdé) tak radši klasickou gremolatu - plocholistá petrželka + citronová kúra + česnek...a klidně přistrouhnout trochu parmezánu/pecorina...to si na tom ptačím ňadru docela dobře představím....

Lenunka:
Šalvěj?
Bacha na ni :-)
Já ji mám rád např tady: https://www.toprecepty.cz/recept/49973-dynove-tast...
No, ale zevně funguje spolehlivě... :-D
***
V nouzi nejvyšší by šla do jisté míry nahradit rozmarýnem... :-)

mám všechno, až na tu šalvěj ;-(, musím se po ní někde podívat, tohle stojí za vyzkoušení :yes::-K

Tématické fráze:
pečené kuře s medovou gremolatou

Suroviny:
prsa kuřecí, rýže jasmínová, kůra citronová, šalvěj čerstvá, chilli paprika čerstvá, česnek český, olej, máslo, víno bílé suché, pepř

Přidat fotografie receptu