Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čevapčiči ze tří druhů masa

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 552 kJ /
610 kcal
Bílkoviny100,35 g
Tuky16,11 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 443 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy14,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechna masa nameleme, smícháme v misce s kořením a vajíčkem, uválíme silnější válečky, které obalíme ve strouhance. Krok 2: Ve větší pánvi rozpálíme olej a ze všech stran válečky osmažíme. Podávala jsem s bramborovou kaší, dušenou zeleninou a cibulkou.

Zveřejněno 28. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevapčiči ze tří druhů masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KpMY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevapčiči ze tří druhů masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KpMY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eja57:
Etymologický slovník:
čevapčiči ‘opečené šišky ze sekaného masa’. Ze s./ch. ćevapčić, což je zdrobnělina od ćevap z tur. kebap., to pak z ar. kabāb, vlastně ‘pečený’.
Já myslím, že obojí je dobře, což ale nic nemění na tom, že tohle není ani čevabčiči, ani čevapčiči, ale šišaté karbanátky:-)

Lenunka: noo, kukni na Wiki...nějak se to přesmyklo z tureckého KEBAB na balkánský ČEVAP....na Wiki je taky s B...

Lenunka: no já piju ke všemu vodu nebo víno...takže za mne čevaVčiči :-D:-D:-D:-D:-D:-D - ale dala bych si, dobrý, s čubricou, z jehněčího třeba, nejlépe z grilu...to zas jo...

Eja57: k tomu B vs P jsem našla na internetu bezva vysvětlení:-D :

Rozdíl je v příloze: to "p" v čevaPčiči znamená Pivo. V případě čevaBčiči je to ovšem úplně jinak: to "b" v čevaBčiči znamená Beer. Takže rozdíl je jen v tom co se k tomu pije.

:-D:-D:-D

jinak myslím, že to pochází se Srbska, a že správně by mělo být to P, on i ten kebab tam byl kebap :-), jsme si to počeštili

"Čevapčiči od Lenky" už to od února máme....
Dle mne vajíčko do čevabčiči nepatří, neděláme karbanátky...obalené ve strouhance....čevabčata jsou ochucené maso, žádné vejce, žádná mouka...( jestli čevaPčiči nebo čevaBčiči toť otázka, asi původně je to od kebaB...ale podle různých balkánských jazyků jako oblasti původu asi i to P....)

Tématické fráze:
čevapčiči recept s čubricou, recept čeva, čevabčiči s cubricou, cevabcici z jehněčího masa

Suroviny:
maso hovězí, maso krůtí, maso, cibule, česnek, hořčice dijonská, paprika sušená sladká, sůl, pepř, vejce, strouhanka, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu