Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavky s pohankou

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 056 kJ /
1 447 kcal
Bílkoviny42,08 g
Tuky55,77 g
Vláknina48,20 g
Cholesterol 42 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,40 g
Sacharidy171,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Václavky očistíme, pokrájíme na nudličky a vložíme povařit do vroucí osolené vody na cca 10 minut. Pak scedíme a necháme řádně okapat. Krok 2: Pohanku uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe ve vývaru. Pak scedíme a vsypeme do houbové směsi. Krok 3: Cibuli pokrájíme najemno a dozlatova osmažíme na drobně pokrájeném špeku. Pak přisypeme scezené václavky, které dochutíme jemně nasekaným česnekem, solí, kmínem, pepřem a majoránkou a pod poklicí ještě krátce dusíme. Pak přisypeme hotovou uvařenou pohanku, dobře promícháme, případně dosolíme a opepříme a můžeme podávat. Krok 4: Podáváme s kyselou okurkou, kysaným zelím, čerstvým zeleninovým salátem...

Zveřejněno 28. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavky s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqNA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavky s pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LqNA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
pohanka recepty, recepty z pohanky, pohanka recept, vaclavky s pohankou

Suroviny:
houby václavky, pohanka, špek uzený, cibule, kmín drcený, pepř mletý, majoránka, sůl

Přidat fotografie receptu