Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové zelí

Houbaření je téměř českým národním sportem a tak se není čemu divit, že máme v naší kuchyni velké množství receptů na jejich zpracování. Vyzkoušejte tedy toto nevšední využití sušených hub.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 116 kJ /
1 223 kcal
Bílkoviny19,33 g
Tuky108,34 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 6,00 g
Sůl14,99 g
Sacharidy35,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve namočíme houby do teplého mléka. Krok 2: Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka a zelí překrojíme. Vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Krok 3: Když cibule začne zlátnout, přihodíme klobásu a po chvíli scezené houby s kmínem. Mléko nevyléváme. Krátce opečeme a vsypeme papriku. Krok 4: Vše zamícháme a přidáme zelí. Zalijeme vývarem, ale jen tak, aby byl zároveň se zelím. Vaříme asi 8-10 minut. V odloženém mléku rozmícháme mouku a přidáme k zelí. Krok 5: Vše zamícháme a vaříme dalších cca 10-15 minut. Nakonec odebereme trochu zelí a smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme ji k zelí a už jen prohřejeme. Zelí dochutíme a podáváme s chlebem nebo bramborami.

TIP: Jak uvařit zelí ze sáčku

Zveřejněno 31. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nqrz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nqrz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty zelí z houbami, houbový guláš se zelím, recepty ze zelí, zelí s s houbami

Suroviny:
zelí kysané, slanina, cibule, klobása, houby sušené, mouka hladká, paprika sušená sladká, mléko, vývar masový, smetana zakysaná, kmín celý, sůl, pepř mletý, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu