Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanová kaše (Kanada)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 406 kJ /
1 292 kcal
Bílkoviny17,02 g
Tuky47,67 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy183,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve kaštany ostrým nožem nařízneme, poskládáme na pekáček, mírně podlejeme vlažnou vodou a necháme v troubě asi 15 minut zahřívat. Pak jdou snadno a čistě oloupat. Krok 2: 500 g oloupaných a očištěných kaštanů uvaříme v osolené vodě a rozmixujeme. V rendlíku rozpustíme 50 g másla, vmícháme kaši, zalijeme horkou smetanou a promícháme s medem nebo cukrem. Krok 3: Když dáme místo cukru mletý pepř či zázvor a sůl, získáme slanou kaši, která se dobře hodí i jako příloha k masům.

Zveřejněno 1. 11. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Fotku přidat nemůžu, kaštany tady asi neseženu. Recept pro ty, kteří rádi zkouší nové nebo neobvyklé recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová kaše (Kanada)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kE85

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová kaše (Kanada)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kE85

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eja57: V Nasavrkách na Chrudimsku je velká plantáž a dokonce malé sazeničky rozesílají po republice. Ale čekat na surovinu tímto způsobem se mi jeví jako lehce nepraktické a tak hypermerkety to jistí;-);-) Ve velkých jsou k dostání běžně.

Eja57: O plantáž tedy nešlo, byly to dva obrovité staré stromy. Rostly na místech, kam nikdo nechodil, protože to bylo na kraji strmé a dosti vysoké skály. Ale je to už tak dávno, že nevím, jestli tam ty stromy ještě vůbec existují. :-) No dneska bych se na tu prudkou stráň nevydrápala a k těm stromům nelezla, :-O Už na to nejsem dost mladá a odvážná. ;-):-D:-D Dnes bych si asi raději koupila ty zavakuované kaštany, kdybych je někdě potkala.:yes::-K

MamlajdaD: Jak vypadá jedlý kaštan ještě v té ježaté slupce jsem viděla jen na obrázku...a ani netuším, jestli někde v Česku nějaká kaštanovníková "plantáž" existuje.
Ty vzrostlé stromy co mám pod okny jsou všechno kaštanovník koňský, nejedlý, ale ráda je sbírám a naleštím a mám je jako podzimní dekoraci...

Eja57: Dík za komentář. O tom povaření ve vodě jsem také četla, snad to mám i u některého "kaštanového" receptu. ;-) A nikdy neříkej nikdy, :-D i když práce je to nepříjemná, to loupání. Nejlíp to jde z čerstvých kaštanů, ale to se zase musejí vyloupat z těch strašně pichlavých kaštanových slupek, někdy sami nevypadnou. Takže si nevybereš. No pro mlsnou pusu musí člověk někdy něco udělat! ;-):-D Zdravím! :-K:-K

Z vlastní zkušenosti - doporučuji sehnat již oloupané zavakuované kaštany...
Naříznout do X na vypouklé straně, lepší než trouba dle mé zkušenosti je povařit tak 10 minut v hrnci na plotně, scedit a hned zabalit do utěrky, trochu podrtit, aby povolily slupky a no pak oloupat...ale HORKÉ! jakmile slupka zchladne tak zase ztvrdne... Absolvovala jsem to 2x v životě a už NIKDY víc:-D

Tématické fráze:
kaštanová kaše, jak vyloupat jedlé kaštany, kaše z jedlých kaštanů

Suroviny:
kaštan jedlý, máslo, smetana, med

Přidat fotografie receptu