Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s mátou, pažitkou a citronem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 221 kJ /
292 kcal
Bílkoviny1,05 g
Tuky31,50 g
Vláknina0,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit brambůrky ve slupce do hodně osolené vody (až skoro metodou Tenerife, soli opravdu hodně).
Olej, nasekané bylinky a citron smícháme v misce a necháme po dobu vaření brambor rozležet. Krok 2: Uvařené brambůrky nakrájíme na menší kousky, můžeme použít hned a nebo necháme zchladnout a uděláme spíš salát, obojí je možné a dobré. Smícháme se směsí bylinek v oleji a podáváme jako přílohu nejlépe k přírodně upraveným masům - kuřecí, vepřové....

Zveřejněno 2. 11. 2019

Poznámka autorky Eja57

Inspirací byl recept na TOP na něco úplně jiného - použití citronu na zpevnění brambor při vaření ( autor Cexa)...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s mátou, pažitkou a citronem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qN72

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s mátou, pažitkou a citronem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qN72

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
brambory jazzy

Suroviny:
sůl, olej olivový, pažitka, máta, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu