Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí žebro

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jarda8012

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 883 kJ /
689 kcal
Bílkoviny21,58 g
Tuky30,96 g
Vláknina22,64 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 173 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy44,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kousky. Žebírko osolíme, opepříme a opečeme, přidáme žampióny a česnek. Podlijeme vínem a vodou. Dáme koření. Přiklopíme poklicí a pečeme na 190 stupňů, cca 2,5 hodiny, až je maso měkké. Krok 2: Jako přílohu jsem rozšťouchal brambory se zeleninou z upečeného masa.

Zveřejněno 3. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí žebro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWVR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí žebro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWVR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Eja57: pravdu máš:-D

proč jsem motate krk to je recept na žebro,až budu dělat krk tak to sem napíšu.

casino: krček ano, ale masité žebro taky jo:yes:

Eja57:
No, bych řek´, že spíše než podle trouby, tak podle qality masa, že :-)
Já bych rozpekl na 190°C a dopekl při 175°C (bez HV)
(ale přiznám se, že bych pek´ jen na másle :yes: ...a krk je stejnak nejlepšííí :-)

jasně každým peče jinak,prostě to měka

Každý dle své trouby...moje tak 160 st. ty dvě hodinky...

Tématické fráze:
hovězí žebro recept, hovězí žebra recept, recepty hovězí žebro, recept na hovězí žebro, hovězí žebra na česneku, hovezi zebra, hovězí žebro na cesneku, hovězí žebro recepty, hovězí žebro, recepty hovězí s mrkví, priprava hovezi zebro, top recepty hovězí žebra, co z hovězích žeber, recept hovězí žebra, hovězí zebra top recept, jak připravit hovězí žebra, recept z hovezich žeber, recept na hovězi žebra recept, masité žebra, pečené masite zebro

Suroviny:
žebro hovězí, cibule, žampióny, česnek, sůl, pepř, mrkev, petržel, celer, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, olej, víno bílé, voda, brambory

Přidat fotografie receptu