Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový medovník pražáka Péti Nováka

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 120 minut - druhý den rozkrájet

120 minut - druhý den rozkrájet

Suroviny

Porce: Podle velikosti nakrájených porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 898 kJ /
6 429 kcal
Bílkoviny82,92 g
Tuky276,80 g
Vláknina16,55 g
Cholesterol 838 mg
Sodík 6,87 g
Sůl0,52 g
Sacharidy893,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uděláme krém. Z mléka nalijeme malé množství do hrnečku, rozmícháme v něm mouku, bramborovou moučku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vlijeme do vařícího mléka a za stálého míchání uvaříme hustou kaši a dáme vychladnout. Než kaše vychladne, nakrájíme máslo na malé kousky, aby povolilo. Přidáme ho do studené kaše a mixérem rozmixujeme. Krok 2: Pak připravíme ořechovou náplň. Ořechy po částech nasekáme nožem na malé kousky a dáme do misky. Máslo, moučkový cukr a med dáme do malého kastrůlku a pomalu rozehřejeme, aby se vše spojilo, vsypeme nasekané ořechy a promícháme. Krok 3: Do mísy přesejeme moučkový cukr, přidáme trochu mouky, med, vejce a našleháme do hladkého krému. Lžíci mléka ohřejeme pomalu v malé mističce v mikrovlnné troubě, vsypeme do něj sodu a rozmícháme. Vlijeme do těsta, přidáme perníkové koření a zbytek mouky a uděláme těsto, buď v robotu, nebo ručně. Ustřihneme tři kusy pečícího papíru, pekáč po stranách a uprostřed vymažeme tukem, přilepíme papír, dáme polovičku těsta do středu pekáče a pomoučněnou rukou rozmačkáme po celém pekáčku. Těsto jemně posypeme moukou a uhladíme válečkem (nemáme-li, tak kulatou skleničkou). Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C ,25 minut jemně dozlatova. Krok 4: Po upečení vytáhne i s papírem z pekáče, pekáč omyjeme, zase přilepíme pečící papír, těsto rozmačkáme, uhladíme a nasypeme na něj ořechovou náplň a rovnoměrně uhladíme. Dáme péct na 25-30 minut dozlatova. Těsto z pekáče vytáhneme i s pečícím papírem, pekáč omyjeme pečící papír dáme do pekáčku, tentokrát ho nevymažeme dáme do něj první upečený plát, na něj dáme všechen krém, přitiskneme na krém druhý plát s ořechy na vrchu, přikryjeme pečícím papírem, na který dáme prkénko a závaží a dáme do lednice proležet, až druhý den krájíme.

Zveřejněno 8. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový medovník pražáka Péti Nováka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4N7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový medovník pražáka Péti Nováka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4N7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
medovník recept, rychly ořechovy medovník, recept na medovník, medovník s pernikova mouka, recepty na medovník, recepty medovník, recept medovník

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, koření do perníku, med tekutý, mléko, soda jedlá, ořechy, máslo, cukr moučkový, med, mléko plnotučné, cukr moučkový, mouka hladká, moučka bramborová, cukr vanilkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu