Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anýzová kolečka s rumovou polevou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 50 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 232 kJ /
3 402 kcal
Bílkoviny41,89 g
Tuky149,48 g
Vláknina11,53 g
Cholesterol 442 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy435,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, umletých ořechů, cukru, anýzu, másla a vajec vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme je do lednice uležet aspoň na 2 hodiny. Krok 2: Těsto pak na pomoučněném vále vyválíme na tloušťku cca 2 mm a vykrajujeme malá kolečka, která pokládáme na plech s pečícím papírem. Krok 3: Pečeme na 180 st. zhruba 10-12 minut dorůžova. Krok 4: Upečená a vychladlá kolečka slepíme marmeládou a namáčíme do rumové polevy. Krok 5: Rumová poleva:
Rum s cukrem a citronovou šťávou vyšleháme elektrickým šlehačem dohladka.
Hotová kolečka necháme oschnout.

Zveřejněno 8. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anýzová kolečka s rumovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X47k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anýzová kolečka s rumovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X47k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Koubkova: no, mi poslední dobou všechno trvá. Už je to v mrazáku ;-)

Jani koukám že už začínáte s .pecenim cukroví. :-K

Veronika.Hrozna: tak snad tam aspoň trochu bude cítit. Ta vůně se mi líbí :-8

JanaDorazinova: Ne tím to není, mě se stalo to samé, :-((s červenou řepou- nálev s anýzem a anýz nebyl cítit !:-? Musela jsem zvlášť v malém kastrůlku svařit nový nálev , aby to mělo vůbec nějakou chuť ,tak to tam vylít celé i s tím anýzem navíc. Ovšem křen, vykopaný půl hodinky předtím, byl jako slušně vychovaný křen. Pálil jako čert. Jen nevím proč je ten náš křen sladký, možná odrůdu, nebo netuším?:-D A vůbec, se mi zdá , že všechna koření , jsou jaksi na prdlačku , nemají sílu. Když koupím v Rakousku jsou o moc kvalitnější.:-//

yanull: Já dala jen půl lžičky, i když v receptu mám napsáno celou lžičku ;-).. A asi mám tu hubu fakt nějak vypálenou, necítím ho tam, uvidím, co to udělá v krabici. Možná je nechám samotné ;-) Díky za tu vychytávku, Však já to vím, jen se mi to nějak vykouřilo :-O

Kolečka jsou určitě dobrá, ale od jisté doby se mám před anýzem trochu na pozoru. Jednou jsem pekla anýzové cukroví a to tak vonělo, že jeho vůně prostoupila i ostatními druhy. Dovolím si přidat malou vychytávku. Do polevy přidávám lžičku stolního oleje, je pak odolná vysychání a "popraskání" :-K

Tématické fráze:
anýzové cukroví ořechové kostky, cukroví s s rumovou polevou, anýzové cukroví

Suroviny:
mouka hladká, ořechy vlašské, máslo, cukr moučkový, anýz, žloutek, šťáva citronová, marmeláda meruňková, rum, cukr moučkový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu