Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slávky s rajčatovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Judith94

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 037 kJ /
726 kcal
Bílkoviny61,17 g
Tuky35,17 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 3,71 g
Sůl10,00 g
Sacharidy24,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvé slávky důkladně omyjeme.
To, že jsou slávky čerstvé, poznáme tak, že se při manipulaci zavřou. Pokud se slávka nezavře, je nutné ji vyhodit.
Omyté slávky dáme do většího hrne, přilijeme vodu a rychle přivedeme k varu.
Slávky se během vaření otevřou, pokud se nějaká slávka neotevře, je nutné ji vyhodit.
Po cca 5 minutách by měly být všechny slávky otevřené, nyní je scedíme. Vodu si ponecháme. Krok 2: Do hrnce nebo do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme červenou cibuli nakrájenou na jemno a opékáme. Po několika minutách, když cibule zesklovatí, přidáme česnek a krátce opečeme.
K cibuli a česneku přilijeme bílé víno a povaříme asi 5 minut. Krok 3: Když se víno zredukuje, přidáme rajčata. Ideálně plechovku rajčat pokrájených na malé kousky + cca 300 ml rajčatového pyré.
Do omáčky přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a tymián.
V tuto chvíli přidáme do omáčky vodu, ve které jsme uvařili slávky - množství dle toho, jak hustou chceme omáčku.
vše ještě krátce povaříme.
Dle chuti můžeme ještě přidat sušený česnek, případně i cukr, pokud je omáčka příliš kyselá. Krok 4: Do hotové omáčky přidáme uvařené slávky.
Podáváme s čerstvým pečivem (a bílým vínem :)).

Zveřejněno 8. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky s rajčatovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2VgJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky s rajčatovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2VgJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

"... dáme do většího hrne, přilijeme vodu a rychle přivedeme k varu."
Nepíšete kolik vody;-) Nevím, zda slávky zvládají plavání:-D tak aby se náhodou neutopily;-(
Běžně se slávky podrobují tortuře teplem jen tak nasucho a ony si "vodu" pustí samy :-)
No, na rcp se mi líbí, že na 2 porce se počítá s 1 kg mlžů :yes:
...a nejen Italové si něco podobného dávají v přiměřeném množství na těstoviny:yes:

Tématické fráze:
rajcatova omáčka, slavky rajčatová

Suroviny:
slávky, olej olivový, cibule červená, česnek, rajče, víno bílé, sůl, pepř, šťáva citronová, tymián, cukr

Přidat fotografie receptu