Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin s kaki

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 609 kJ /
2 297 kcal
Bílkoviny29,42 g
Tuky148,26 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 634 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy207,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na masle za stáleho miešania opražíme dozlata strúhanku. Krok 2: Hurmi kaki nakrájame na malé kocky, pridáme škoricu, med a sekané orechy a premiešame. Krok 3: Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a rozprestrieme naň strúhanku. Krok 4: Na ňu dáme zmes kaki. Krok 5: Cesto zrolujeme a dáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Krok 6: Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C, po 10 min stiahneme na 180°C a dopečieme. Krok 7: Krájame až po dôkladnom vychladnutí. Ideálne je dať závin po vychladnutí na niekoľko hodín do chladničky a až potom krájať.

Zveřejněno 9. 11. 2019

Poznámka autorky tejaja

Recept mám z nejakého časopisu, už netuším, z akého.

Ak niekomu vadí, že v závine sú kocky (treba jesť opatrne), môže náplň rozmixovať a natrieť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s kaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDvW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s kaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDvW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

casino: :yes já bych napsala "měla jsem tři kaki každé jinak měkké"....:-D

Eja57:
No, zkuste ten trojjediný název pojmout jako edukativní:-8:-D :-K

casino: ehm:-O:-? persimmon a tomel je pořád kaki, jen pod jiným názvem, ze stejného stromu...

persimon byl přezrálý, skoro jak marmeláda, tak na lžičku
tomel byl zralý tak akorát k jídlu, jen jsem ho podlábil vidličkou
kaki, ještě nedozrálé, jsem nakrájel na kostky nožem
Z těsta podle rcp https://www.toprecepty.cz/recept/13282-strakonicke... jsem vyválel tři pláty a každý naplnil; náplň jsem doplnil rozinkami (používám nenamáčené, stejně změknou)
Těsto jsem neroloval, pouze zavinul
Pečeno bylo při 200°C/10 min. a dopečeno při 175°C dalších 20 min
A jaké že to bylo?
No, skoro bez chuti... (tedy chutnalo to po použitých surovinách, ale kaki v náplni NIKDO neuhodl), ale to s tím tvrdým ovocem bylo nejlepší
No a na níže položenou otázku: "...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne?" odpovídám podobně jako autorka:
Jj, změkne:-)
Edit
Nevím, zda příčinou je relativně malé množství náplně, ale ještě po 24 hodinách bylo těsto chrumkavé:yes:

casino: Robila som závin prvý raz, takže viem, ako to po pečení vyzeralo a chutilo. Preto som si dovolila napísať tú poznámku. Ovocie zmäklo, ale nebolo rozblemcané, kocky boli síce mäkšie, ale nie úplne mäkké, držali pekne tvar. Takže kto chce chytiť do ruky a jesť, môže mať problém, chce to v tom prípade tanierik a lyžičku. :-) Preto tá poznámka o rozmixovaní. Mne to ale chutilo tak, ako to je napísané. Myslím, že aj veľmi zrelé kaki by držalo tvar.
Ja osobne preferujem ovocie zrelé, ale nie prezrelé, a to ani do koláčov. ;-)

No, nebudu se zde otírat o rozblemcané těsto vo vnútri, každému chutná něco jiného, že ;-)

Mám už deset dní kaki na parapetu a trpělivě čekám až dojde a bude k jídlu, tedy tzv. "na lžičku"...
"Ak niekomu vadí, že v závine sú kocky (treba jesť opatrne), môže náplň rozmixovať a natrieť."
Možná by stačilo použít VYZRÁLÉ ovoce, že :-)
...ale fakt by mě zajímalo, zda ovoce pečením změkne? :-K

MiskaM: Ďakujem. :-K

Vypadá skvěle <3

Tématické fráze:
zavin s ovoce kaki, recepty z kaki, kaki tomel koláč

Suroviny:
těsto listové, kaki, skořice, ořechy, med, strouhanka, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu