Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

StandaCB

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Husí stehna opláchneme a řádně (opravdu nešetříme), z obou stran posolíme a pokmínujeme - nejlépe kmín a sůl vetřít. Dáme do lednice na 24 hod., minimálně přes noc. Krok 2: Ráno husí stehna vyndáme z lednice a necháme 1-2 hod. odpočinout a přizpůsobit je pokojové teplotě.
Cca půlhodinu před začátkem pečení dáme do trouby (nejlépe litinový) pekáč/hrnec, do kterého dáme cca 1 dl vody, zakrytý poklicí. Troubu zapneme na 100-120 °C. Krok 3: Poté dáme husí stehna do pekáče/hrnce, kůží nahoru, zakryjeme poklicí a necháme péci při 100-120 °C, cca 4-5 hod. Během pečení občas stehna polijeme výpekem. Krok 4: Zhruba 15 minut před koncem pečení připravíme (kupovaný) knedlík k ohřátí a červené zelí. Zelí i s lákem dáme do hrnce a povaříme 15 min. Krok 5: Jakmile jsou stehna dopečena, sundáme poklici, naposledy je polijeme výpekem, troubu zapneme cca na 230 °C a dopečeme je asi15 minut, aby se vytvořila kůrčička a byla pěkně dozlatova.

Zveřejněno 10. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGvl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGvl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Eja57: Všeho s mírou. :-) Kdysi jsem dělal velké stehna, ale člověk se pak zbytečně nacpe, vlastně až přecpe, těžký žaludek, je pak jednomu z toho skoro až blbě.
A nějaké jíšky, to jídlo pak udělají ještě těžší..

Spíš to stehno mi přijde nějaké miniaturní;-) v pátek jsem byla s kamarády tradičně v hospodě na svatomartinské huse a stehna měla rozměry tedy výrazně větší, to se nedalo sež...t ... sníst....

Eja57: Přesně tak. To sterilované zelí má v sobě vše - pepř, sůl, kmín, bobkový list. Na co se trápit s nějakými jíškami nebo bramborem a smaženou cibulí, když rozdíl je chuťově jen nepatrný. Odpadne pracnost a čas. Tento recept je spíše pro (samostatně žijící) muže, kteří chtějí mít dobrý výsledek jednoduše, a s co nejmenší námahou. :-Q:yes:

No, pokud nechcete zahuštěné zelí, tak sterilované červené Znojmia opravdu nic nepotřebuje, jen ohřát - ani bych ho netrápila 15 minut, stačí bez poklice chvíli aby se odpařila trocha tekutiny. Je velmi dobře dochucené, konzistence tak akorát. Jejich kysané mi moc nechutná, ale sterilované červené i bílé se podle mne opravdu povedlo...

Lenunka: A mě je to fuk :-D Mě to chutná, a recept zní - JEDNODUŠE... ;-)

StandaCB: tak tomu si tedy také dovoluji nevěřit

casino: ale ano, zcela vážně. Chutná úplně stejně, jak když se (sterilované) zelí připravuje složitějším způsobem. Vyzkoušejte někdy. ;-)

:-O"...červené zelí. Dáme ho i s lákem do hrnce a povaříme 15 min.":-O
A toť vše:-?
No, vy to ale patrně myslíte vážně, že ;-)

Tématické fráze:
husí stehna recepty, ohřátí zeli, recepty husi stehna, pečená husí stehna a červené zeli

Suroviny:
stehno husí, knedlík houskový, zelí sterilované červené, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu