Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obližprst

Tyto na přípravu náročné řezy vyváží svojí chutí veškerou práci. Nadýchané kakaové těsto je pokryto lahodným máslovým krémem, který zakrývá sněhová peřina posypaná čokoládou. Vězte, že svůj název obližprst nedostaly jen tak.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klarak

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 513 kJ /
4 664 kcal
Bílkoviny103,27 g
Tuky229,22 g
Vláknina4,86 g
Cholesterol 2,64 g
Sodík 1,11 g
Sůl3,13 g
Sacharidy544,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Smícháme žloutky a cukr a vymícháme v pěnu. Přidáme vodu, kakao, mouku, prášek do pečiva a z bílků vyšlehaný sníh. Krok 2: Hotové těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení necháme vychladnout. Krok 3: Krém: Ze žloutků, mléka a mouky uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Do vychladlé kaše zašleháme máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a rum. Natřeme na vychladlý korpus. Krok 4: Sníh: Z bílků a cukru ušleháme nad parou sníh. Natřeme na krém a posypeme strouhanou čokoládou a necháme v lednici vychladit.

TIP: Zdobení čokoládovými hoblinkami. Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 22. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obližprst

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8685

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obližprst

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8685

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Znám to pod názvem žloutkové řezy, ale to je jedno. Zákusek je super. Je to sice hodně sladké, ale jednou za čas to upeču, tedy cukr uberu a peču z 8 vajec.;-)

Tento recept znám,dělám často děti přijedou na návštěvu a vždy volají,abych upekla.Dá to hodně práce a toho nádobí,ale stojí to zato.Všem doporučuji:-):-):yes::-K

Dobre ale moc sladke ja na vrch davam zakysanou smetanu.:-K:yes::yes::yes:

Mužu jen doporučit....:-):yes::yes::yes:;-)

Mám sice recept s nepatrně jiným poměrem, ale jako tento jediný ze zde uvedených je bez oleje, přidám foto;-) Je to neskutečně sladké, ale neskutečně dobré. Zítra přijedou kobylky z výletu, každý zákusek bude dobrý:-D:-D

Moučník jsem jedla u známých. Musím přiznat, že mi moc chutnal. Samozřejmě vyzkouším upéct. Pravda, je dost sladký, ale jednou za čas......... Proč ne. Doporučuji. :-)

větší hrůzu jsem nejedl

Tento moučník je opravdu výborný, na Slovensku mi ho jedna cukrářka pekla. A její vychytávka byla, že dávala mezi upečený korpus a krém plátky banánů. To byla mňamka.:-p

DAna:salmonela z vařených vajec snad nehrozí:-O. Nebo ano ?

Dana : :-/, ani ne...proč, nějaké zkušenosti?

Nemáte strach ze salmonely :-8

Dobře ty, Pepíku :-)

Měl jsem ho jednou u rodiny mé přítelkyně a doslova jsem se sežral celý talířek :-D .Teď se ho učím dělat sám :-*

Tak tahle dobrota je jednou z těch VIP ... nemá chybu... :yes: :-K

Znám,dělám ho dost často,při posezení s přáteli je přímo vyžadován a zbožňován:yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
buchta obližprst, zákusek obližprst, obližprst-recept, moučník obližprst, obližprst moučník, rezy obližprst recept, oližprst, řezy obližprst, oblišprst, řezy oblíž prst, oliž prst, vobližprst, oližprsty, kolac oblizprst, olišprst, recept na zákusek oblížprst, vobliž prst, dezert obližprst, obližprst buchta, buchta oliz prst

Suroviny:
žloutek, bílek, cukr moučkový, voda, prášek do pečiva, kakao, mouka polohrubá, žloutek, mléko, mouka hladká, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, rum, bílek, cukr moučkový, čokoláda

Přidat fotografie receptu