Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 498 kJ /
597 kcal
Bílkoviny72,34 g
Tuky26,61 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 388 mg
Sodík 3,66 g
Sůl9,19 g
Sacharidy15,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pánve dáme rozehřát olej a necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme maso a orestujeme. Hotové maso přendáme do větší misky, přidáme sůl, koření, worcester, hořčici, protlak a cukr. Místo protlaku lze dát kečup, ale pak vynecháme cukr a koření 5 vůní. Chilli a česnek dáme podle chuti, přidáme nastrouhaný čedar, promícháme a necháme vychladnout.
Zapneme troubu na 200°C. Krok 2: Z každého listového těsta postupně vyřízneme dva kruhy a každý rozdělíme na čtvrtiny. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem a na každou čtvrtinu dáme cca 1 lžíci masové náplně. Přeložíme do trojúhelníku a okraje přitiskneme vidličkou. Krok 3: Všechny trojúhelníky dáme na plech vyložený pečícím papírem, propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára. Potřeme vejcem, posypeme sezamem (kdo má alergii může použít kmín) a dáme péct asi 15 minut dorůžova podle trouby. Krok 4: Podáváme teplé se zeleninovým salátem, ale i studené jsou velmi dobré. Dávají se 4 kousky na porci. Můžeme udělat z poloviční dávky a 1 těsta, ale většinou i ze 2 těst (16 ks) je málo.

Zveřejněno 14. 11. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Empanada je pokrm známý ve Španělsku, Portugalsku a zemích Jižní Ameriky. Lze dělat podle mnoha receptů a z různého těsta i masa nebo se zeleninou. Všechny varianty jsou velmi chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/943P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/943P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovezi maso recepty, koláče se sýrem, recepty z hovězího masa, empanadas recept, hovězí maso, slaný koláč, empanadas recepty, slaný koláč recept

Suroviny:
maso hovězí, olej olivový, cibule, sýr chedar, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový, cukr, hořčice, omáčka worcesterová, česnek granulovaný, chilli, koření 5 vůní, těsto listové, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu