Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 366 kJ / 565 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,61 g |
Tuky | 52,37 g |
Vláknina | 7,04 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 17,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 220° C.
Očistíme a nakrájíme čerstvou zeleninu, mraženou propláchneme na sítku a necháme okapat (měla jsem fazolky a květák z mrazáku).
Očištěné porce ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Na větší kus alobalu stříkneme nebo nakapeme olej, položíme 2 kousky ryby, postříkáme olejem i vršek a přidáme čerstvé bylinky. Krok 2: Alobal uzavřeme shora i obou bočních stran několikerým přeložením a spojem vzhůru dáme do zapékací misky.
Vložíme do předehřáté trouby na 12-13 minut. Současně čerstvou zeleninu předvaříme 4 minuty v páře a všechnu i mraženou dáme do hlubší pánve na rozehřáté máslo. Osolíme, přidáme špetku sušených bylinek nebo použijeme namíchanou bylinkovou sůl a orestujeme. Krok 3: Podáváme s vařenými bramborami, rybou v papilotě nebo ji vyndáme a poklademe na talíř se zeleninou.
Kdo má rád vaření v jednom hrnci, může dát na alobal brambory i zeleninu, na to porce ryby, uzavřít a dělat společně, pak podáváme celou papilotu otevřenou na talíři.
Očistíme a nakrájíme čerstvou zeleninu, mraženou propláchneme na sítku a necháme okapat (měla jsem fazolky a květák z mrazáku).
Očištěné porce ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Na větší kus alobalu stříkneme nebo nakapeme olej, položíme 2 kousky ryby, postříkáme olejem i vršek a přidáme čerstvé bylinky. Krok 2: Alobal uzavřeme shora i obou bočních stran několikerým přeložením a spojem vzhůru dáme do zapékací misky.
Vložíme do předehřáté trouby na 12-13 minut. Současně čerstvou zeleninu předvaříme 4 minuty v páře a všechnu i mraženou dáme do hlubší pánve na rozehřáté máslo. Osolíme, přidáme špetku sušených bylinek nebo použijeme namíchanou bylinkovou sůl a orestujeme. Krok 3: Podáváme s vařenými bramborami, rybou v papilotě nebo ji vyndáme a poklademe na talíř se zeleninou.
Kdo má rád vaření v jednom hrnci, může dát na alobal brambory i zeleninu, na to porce ryby, uzavřít a dělat společně, pak podáváme celou papilotu otevřenou na talíři.
Zveřejněno 14. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba dělaná v papilotě a zelenina na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0QA7
Moje poznámka
Ryba dělaná v papilotě a zelenina na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0QA7
Nejnovější recepty
Nakládaný křen
Přidáno před 12 minutami
Jablečná přesnídávka
Přidáno před 7 hodinami
Filé s kapary
Přidáno před 18 hodinami
Rybí filé stylu Vera Cruz
Přidáno před 21 hodinami
Smažené cuketové květy
Přidáno před 22 hodinami
Špagety se směsí zeleniny a klíčky
Přidáno 11. 9. 2025 11:37:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínská cuketa
Ajkad před 6 minutami
Jahodová polévka
Kajkajak před 23 minutami
Plněné tousty
Hombr před 44 minutami
Rychlý švestkový koláč
Dannulka před 1 hodinou
Brownie
Barbusenka7 před 3 hodinami
Pečený patizon
TondaJ před 4 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kle.p@seznam.cz před 6 hodinami
Krémová polévka z dýně
Fitulka před 7 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 18 hodinami
Pudinkovo-švestkové koláče
Ivcatkoo před 20 hodinami
Tématické fráze:
zelenina na másle,
recepty ryby,
ryba recepty,
zelenina na na másle recept,
zelenina na másle recept
Suroviny:
ryba,
citron,
olej olivový,
máslo,
mrkev,
brokolice,
fazolky zelené,
květák,
pepř,
sůl,
bylinky,
koření oregáno
Komentáře (1)