Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a osmaženou strouhankou

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 997 kJ /
2 867 kcal
Bílkoviny47,43 g
Tuky225,76 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 647 mg
Sodík 3,00 g
Sůl7,01 g
Sacharidy153,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kapustiček odřízneme košťál, očistíme je a dáme vařit na páru.
V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme strouhanku a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova.
V druhé pánvičce osmažíme nakrájenou slaninu, vložíme kapustičky, osolíme, opepříme a přidáme zbytek másla, které necháme jen rozpustit. Krok 2: Noky:
v hrnci přivedeme k varu mírně osolené mléko, přisypeme všechnu krupičku, ztlumíme oheň a mícháme, až se nám vytvoří nelepivé těsto. Necháme trochu zchladnout a zapracujeme do něho vejce. V původním receptu byla vejce dvě, ale dala jsem jen jedno, myslím, že na toto množství stačí. Osolíme a přidáme muškátový květ.
Mezitím si dáme vařit do většího hrnce vodu. Nočky můžeme vytvarovat pomocí dvou lžic nebo dobře to jde tak, že je vytvarujeme pomocí lžíce na zmrzlinu ( viz. foto ), do které těsto vmáčkneme. Před každým nočkem ji opláchneme ve vodě. Vyklepneme je na prkénko potažené folií a potom najednou zavaříme do osolené vody. Vaříme cca 3-4 minuty, vyplavou napovrch. Krok 3: Nočky dáme na talíře, rozdělíme na ně kapustičky se slaninou a posypeme opraženou strouhankou.

Zveřejněno 15. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a osmaženou strouhankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDAW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicové nočky z odpalovaného těsta s růžičkovou kapustou a osmaženou strouhankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDAW

Marie

Komentáře (5)

medanek: děkuju:-K

Tyhle smr. zelíčka, jak je pojmenovala Terezka :-D já miluji. A samotný recept se mi líbí a myslím, že bych si moc pochutnala;-):yes::-K

Kapustičky myslím nejsou až tak o oblibě - ale o kvalitě suroviny a přípravě...Na pohmat měkké zvadlé kapustičky z hypersupermarketu trápené varem ve vodě doměkka jsou opravdu "smradlavá zelíčka"...Kapustičky v dobré kondici připravené na pařáčku (jako tyhle od Maris) jsou výborné a připravené dle pana Cuketky "na zádíčka" jsou skvělé....

tejaja: Terezko, děkuju:-), já se přiznám, že jsem ta " zelíčka " dřív vůbec nemusela, ale nedávno jsem jim přišla na chuť a mám je často:-)

ÁÁÁ, zase malá smradlavá zelíčka. ;-) Ale páči sa mi tento recept. :yes:;-)

Tématické fráze:
řůžičková kapusta recepty

Suroviny:
mléko plnotučné, krupice dětská, máslo, vejce, sůl, květ muškátový, kapusta růžičková, slanina anglická, strouhanka, máslo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu