Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lečo

Říká se, že všechny domácí výrobky jsou lepší než ty koupené, a je to pravda. Máme-li na zahrádce dostatek zeleniny, můžeme jí velkou část zpracovat právě do leča. Hotové nalijeme do sklenic, dobře zavíčkujeme a zavaříme na zimu.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jollka jollka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 628 kJ /
7 081 kcal
Bílkoviny88,00 g
Tuky514,60 g
Vláknina170,00 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 6,82 g
Sůl16,00 g
Sacharidy465,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Krok 2: Na sádle osmažíme cibuli do sklovita až mírně dorůžova. Krok 3: Přidáme papriky a podusíme 10–15 minut. Krok 4: Přidáme rajčata, osolíme, ještě malou chvilku podusíme a odstavíme. Krok 5: Do předem připravených omytých sklenic dáme ještě horkou směs, okraje sklenic otřeme a sklenice zavíčkujeme. Krok 6: Sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

TIP: Jak zpracovat rajčata?

Zveřejněno 23. 7. 2009

Poznámka autorky jollka

Dávám úmyslně sádlo udělá na povrchu ztuhlou šlupičku lečo se nekazí a je jak čerstvé. Může se přidat i kečup. Nemáte-li sádlo může být olej. Pro zrychlení práce vše dělám na robotu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lečo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLYl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lečo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLYl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

satelit: ano :-)

Opravdu tam dáte půl kila sádla?

Výborné, dokoupím papriky ke své úrodě rajčat a budu pokračovat:-)

:yes: je to vyborne dakujem.

Je výborné.

luxusní recept.:-)doporučuji všem.

To jsem nezkoušela se zázvorem nemám žádné zkušenosti:-(:-8

Gabriela 9. 9. 2010 15:38
Do leča přidávám někdy i čerstvý strouhaný zázvor dle chuti ( prima k tzv.české číně)a obvykle i trochu cuket, jak uvedeno shora.

Ahojky jo půl kila ,může být i mín tak aby cibule nebyla nasucho,já tam napíšu jedno lomítko a takhle mi to udělá nevím proč, cibule jeden a půl kila nesmíbýt dočervena aby to pak nebylo hořký:-)

To je dobrý tím se to nastaví:yes:a je toho víc.Já se letos k žádné cuketě nedostanu tak ani nemůžu dělat můj oblíbený koláč z cukety a drobenkou;-(

už se těším,dělám podobně na oleji a přidávám ještě nastrouhanou cuketu, v zimě pod maso, s vajíčkem atd.:yes::-p

Tématické fráze:
domaci leco, recepty na domácí lečo, domaci leco zavarovani, jak zavařit lečo, recept na domaci lečo, jak udělat domácí leco a zavařit, domací lečo zavařene, zavarene leco, domácí lečo recept, recepty na domácí lečo zavarene, recept lečo, zeleninové lečo zavařování, jak se delá lečo, domací zeleninové lečo, recept domaci leco, zeleninové lečo k zavaření, zavařování leča, jak zavarit domaci leco, nakládané lečo, domácí lečo-recept

Suroviny:
sádlo, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, sůl

Přidat fotografie receptu