Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort rybářský

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katrynka katrynka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 784 kJ /
4 729 kcal
Bílkoviny85,37 g
Tuky238,39 g
Vláknina26,10 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 644 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy547,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a kakaem.

Ušleháme bílky s druhou půlkou cukru, do této hmoty pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Pečeme cca 20 minut na 180 stupňů. Krok 2: Z mléka uvaříme puding, ještě do teplého hned nalámeme čokoládu a přidáme asi 50 g másla, promícháme do rozpuštění. Necháme vychladnout, prošleháme a potom postupně zapracujeme do předem vyšlehaného zbytku másla. Obojí musí mít stejnou teplotu jinak se srazí. Krok 3: Dort rozkrojíme na tři díly, promažeme borůvkovou marmeládou a krémem, do každého patra jsem dala ještě kompotované borůvky.
Potom dort potáhneme potahovací hmotou a už si jen hrajeme :-)

Zveřejněno 19. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort rybářský

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xX7n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort rybářský

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xX7n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, olej, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao holandské, čokoláda hořká, máslo, mléko, pudink čokoládový, marmeláda borůvková

Přidat fotografie receptu