Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kachní stehna a voňavá kapusta s uzenou slaninou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 530 kJ /
2 039 kcal
Bílkoviny12,07 g
Tuky210,37 g
Vláknina8,71 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 4,05 g
Sůl10,10 g
Sacharidy21,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu nakrájíme na nudličky, růžičkovou zbavíme vrchních listů a rozkrojíme napůl, mrkev nastrouháme na tenké nudličky, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky. Bramboru oloupeme, uvaříme v osolené vodě do poloměkka a vychladlou nastrouháme na jemném struhadle. Krok 2: Kachní stehna opláchneme, osušíme, z obou stran nasolíme, lehce opepříme, vložíme do pekáčku s trochou oleje, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct.
Pečeme prvních 15-20 minut na 200°C, potom ztlumíme na 100 °C a pečeme za občasného přelívání výpekem cca 1-2 hodiny, nebo i déle, až jsou stehna měkká. Poslední 30 minut pečeme odkryté na barvu. Krok 3: Cibuli osmažíme na troše oleje do sklovita, přidáme slaninu a ještě trochu opékáme. Slaninu neopékáme moc, aby nebyla tvrdá, ale jen rozvoněná. Krok 4: Přidáme kapustu, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme ocet s cukrem (množství je individuální podle toho, jak máme rádi kyselé či ne), nastrouhanou bramboru a vše dusíme do měkka. Krok 5: Ke konci přidáme česnek, nastrouhanou mrkev, znovu ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí, octem nebo cukrem a už jen chvíli dusíme. Krok 6: Hotové servírujeme s kachními stehny lehce pokropenými výpekem.
Jako přílohu jsem volila opečené bramborové šišky.

Zveřejněno 19. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachní stehna a voňavá kapusta s uzenou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E46K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kachní stehna a voňavá kapusta s uzenou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E46K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

:yes::yes::yes:<3:-K

mika59: Děkuji moc za upozornění, všimla jsem si toho a upravila až dnes:-8;-):-*

Krása na talíři:-K:-*Tvá kapusta by mi chutnala i bez masa;-)

Všechny Tvé recepty jsou tak krásně vymazlené! :yes::yes:

medanek: krása jako vždy - ale ta kapusta:yes::yes::yes:

Ninuš moc pěkné to máš :yes: v surovinách máš překlep, jsou tam prsa místo stehen
..;-):-K

Simona Skolakova: Moc děkuji Simi, moc nám to chutná, zvlášť ta kapusta. Věřím, že bude chutnat i Tobě:-K:-K;-)

Nino,tvoje receptíky jsou jako pohlazení na duši,super,moc se mi to líbí,mám taky v mrazáku 2 kachní stehna,tak udělám brzy podle tebe,tvoje foto je táák lákavé,že nejde odolat!!!Tak ať ti to vaří a dobře se daří!!!!!!;-);-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pečená kachna, kachni stehna recept, pečená kachní stehna, pečené kachní stehna, kachna pečená s kapustou, pečené kachní stehno, kachní prsa s kapustou a brambory, kachna-recepty

Suroviny:
stehno kachní, sůl, pepř bílý, olej, kapusta, kapusta, slanina libová, cibule, česnek, brambory, sůl, pepř, ocet, cukr krupice, mrkev, olej olivový, voda

Přidat fotografie receptu