Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriky plněné kysaným zelím a paprikový salát

Spojení naložených lahodných paprik a dobrého kysaného zelí osloví určitě i náročné strávníky. Přidejte je k tradičním pečeným masům, nabídněte k pohoštění k pivu a výborně též ladí například se škvarkovou pomazánkou.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

7 zavařovacích sklenic 0,7 l

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 688 kJ /
1 360 kcal
Bílkoviny32,42 g
Tuky9,43 g
Vláknina52,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18,62 g
Sůl46,50 g
Sacharidy260,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív umyjeme sklenice a víčka, uvaříme lák, aby stačil zchladnout. Papriky omyjeme, seřízneme vršky se stopkou a vyčistíme je od semen, semeníků. Pokud to jde, tak i od bílého žebrování. Pak z papriky odkrojíme špičku, aby se papriky lépe plnily. Tak velký kus, aby postavené do zavařovačky nebyly moc vysoké. Krok 2: Do 7 sklenic o obsahu 0,7 l dáváme po třech paprikách. Krok 3: Připravené papriky naplním kysaným zelím. Na dno každé sklenice dám půlku většího bobkového listu, 2 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře a trošku na měsíčky pokrájené cibule. Papriky do sklenice dám nejprve dvě odříznutou špičkou nahoru a pak 1 špičkou dolů. Zalijeme lákem, otřeme papírovou utěrkou hrdla a pevně uzavřeme víčkem. Zavařujeme při 80 °C asi 15-20 minut.

Zveřejněno 20. 11. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

K receptu na nakládané papriky jsem čerpala inspiraci ze skvělého receptu Aničky Kocíkové, tímto jí děkuji. :-) Ale protože jsem neměla ty malé papričky (odrůda Hamík) tak jsem si musela recept trochu přizpůsobit. I když postup je snadný, popisuji vše dost podrobně, takže se to může hodit i začínajícím kuchařinkám.

Části paprik od stopky a od špičky paprik pokrájíme na menší kousky a uděláme z nich salát. K paprikovým odřezkům jsem přikrájela 2 červené a jednu žlutou kuchyňskou cibuli na půlkolečka, promíchala a nacpala do tří skleniček o obsahu cca 3,5 dl, zalila zbytkem láku na plněné papriky, přikyseleného 0,5 dl octu (lák byl původně kvůli kysanému zelí malinko víc oslazený) a salátek jsem zavařila spolu s plněnými paprikami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky plněné kysaným zelím a paprikový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K45z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky plněné kysaným zelím a paprikový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K45z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
salát z kysaného zelí a červenou paprikou, salát z kysaného zelí s červenou paprikou, papriky plněné kysaným zelím, papriky plněné zelím, zavařené papriky se kysanym zelim, papriky plněné kysaným zelím top recepty, paprikový salát se telím, salat z kysaneho zeli cervena paprikáš

Suroviny:
paprika, zelí kysané, voda, ocet, cukr písek, sůl, sacharin, olej, pepř černý, koření nové koření, bobkový list, semínka hořčičná, cibule

Přidat fotografie receptu