Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Granáty

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 080 kJ /
736 kcal
Bílkoviny55,02 g
Tuky45,86 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 613 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy23,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě a v míse smícháme s přibližně stejným množstvím brambor nakrájených na kostičky, krájenou cibulkou, větším množstvím mletého pepře a osolíme. Krok 2: Dáme v zapékací míse péct do trouby.
Když je téměř hotovo, zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme.

Zveřejněno 23. 7. 2009

Poznámka autorky cathleen

Pokud pospícháme, je možné si kostky brambor předvařit.

Tahle bašta je výborná i ohřívaná a dá se dělat i v domácí pekárně http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/ostatni...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Granáty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5QJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Granáty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5QJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Kdyby tam nebyli ty těstoviny, tak bych řekl, francouzské brambory.

jirih: ale protože to je krajové jídlo, granáty, tak tam jsou i těstoviny, které tam patří. Však zkuste, zapéct třeba jen malé množství - třeba vám zachutnají. ;-)

tejaja: Teri, díky:-K

tejaja: díky moc za rady ;-):-K

Barkris: nie som autorka, ale dovolím si odpovedať. :-8 Takéto vecičky pečiem vždy na strednej teplote, teda cca 170-180°C, záleží, akú máš rúru. Keďže zemiaky sú surové, peč cca 20-30 min, záleží aj na tom, či dáš do rozohriatej alebo studenej rúry. Vyskúšaj, či sú mäkké ( jednoducho pichni vidličkou, príp. ochutnaj ), potom zalej rozšľahanými vajíčkami a dopeč dozlata. Kým vajcia stuhnú. Pekáč pravdaže do stredu rúry. ;-)

Ahoj, prosím, mohl by mi někdo říct na kolik °C, na jak dlouho se to má péct? a má to být uprostřed trouby? A jak poznám, že už je to téměř hotovo? Díky za odpověď.:-K

Cathleen - tak tento recept miluju :)) bude ze mne závyslačka :-D:-Dšup do oblíbených :-))

Moc nám to chutnalo to je za bodík. Jarka:-):-)

Cathlen, dělám něco velmi podobného, jen brambory mám dopředu uvařené a vystydlé. Dávám i sýr, smetanu, petrželku a medvědí šesnek. Recept tu nakonec mám, pod názvem : Mišmaš Dáván ti boda, máme to moc rádi:yes:

tak to se nedá nepřidat mezi oblíbené:yes::yes::yes:+

To taky můžem :-!:yes: +

takto toto máme také moc rádi :yes: +

Cathleen, já teda vždy ohodnotím takové jídlo, děcka za takovou stravou kdysi mohly utlouct. Nějak podobně se dělá i grenadýr, ale bez vajec a salámu. Máš plus!!:yes:

Tématické fráze:
dort granát, granatý marš, granat marš, masový granát recept, granat dort, maso v zapekací mise, masový granát, dorty granát, maršgranát, děcká jídla, granat na dorty, granat s hraskem, granáty marš recept, pokrm z brambor a těstovin granáty, linguini francouzsky, recept šup do rúry, granatyr marš recept, špagety s granáty a špenátem, špagety s granáty, dort granát postup

Suroviny:
těstoviny, brambory, párky, sůl, pepř, vejce, cibule, tuk

Přidat fotografie receptu