Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Předvánoční "zbytkové" triffle

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 242 kJ /
1 492 kcal
Bílkoviny28,08 g
Tuky114,09 g
Vláknina1,40 g
Cholesterol 226 mg
Sodík 415 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy87,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mascarpone s kysanou smetanou, cukry a ztužovačem vyšleháme, odložíme do lednice. Krok 2: Uvaříme vanilkový pudink, za občasného promíchání necháme zchladnout a odložíme do lednice. Krok 3: Plátky želatiny necháme nabobtnat v cca 3 lžících vody pár minut, přidáme část pomerančové šťávy, zahřejeme, nevaříme, přidáme zbytek pomerančové šťávy, promícháme a nalijeme do ploché misky, vrstva cca 1-2 cm, po ztuhnutí budeme sekat nadrobno. Dáme ztuhnout. Krok 4: Maracuju a granátové jablko vypreparujeme každé zvlášť do mističek, můžeme ev. přisladit medem, nejlépe z pomerančových květů. (Můžeme použít jen jedno ovoce). Dáme chladit. Krok 5: Čokoládovou polevu rozehřejeme, nalijeme na alobal, počkáme až skoro ztuhne a tvořítky vykrájíme hvězdičky, stromečky apod. Necháme úplně ztuhnout a pak jemně tvary vyjmeme a odložíme do chladu. "Nepodarky" - jinak nepoužitelné - nahrubo rozemeleme/rozdrtíme. Před vrstvením lehce promneme s granátovou ev. pomerančovou šťávou jako na drobenku. Krok 6: Po ztuhnutí pomerančové želatiny - to trvá nejdéle - vrstvíme do skleněných mističek/skleniček dle fantazie. Dospod sušenkovou drobenku, pak pudink, nasekané pomerančové želé, opět trochu sušenek, pak vrstva šlehaného mascarpone, promíchaná s granátovým jablkem/ maracujou.
Dozdobíme čokoozdobami ev. ovocem, můžeme přidat i trochu ušlehané šlehačky.

Zveřejněno 23. 11. 2019

Poznámka autorky Eja57

Zdroj - můj recept na Labužníku včetně foto. Mírně upraveno. Úplně původně byly inspirací jinak skvělé čokoládové crinckles, které jsem špatně uskladnila, a když ztvrdnou, tak definitivně....Ale je to fajn využití různých polámaných "nepovedenců", aspoň část ideálně z kakaového těsta, lze si "nasyslit" do zásoby...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Předvánoční "zbytkové" triffle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D4PY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Předvánoční "zbytkové" triffle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D4PY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Tip mimo recept...ten kousek mandarinky...jak to, že v těch mandarinkových kompotech nejsou ty bílé blanky, dobrá debata na Labu, jak ty čínské/japonské děvenky to loupou:-D ani náhodou - fígl je jednoduchý...kousky ponořit na chvíli do teplého roztoku vody s cukrem... ( ale to jsem v době přípravy ještě nevěděla...)

Tématické fráze:
zbytkové vánoční cukroví, využití rozlámaného vánoční cukroví, zbytkove kolacky

Suroviny:
perníčky, mascarpone, smetana zakysaná, ztužovač želatinový, cukr vanilkový, šťáva pomerančová, želatina, pudink vanilkový, mléko, ovoce, šlehačka

Přidat fotografie receptu