Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenský rakytníkový sirup

Šťáva z plodů rakytníku řešetlákového je velmi kyselá; obsahuje velké množství vitaminu C. Pro uchování můžete šťávu z rakytníku smíchat s cukrem a vyrobit si tak rakytníkový sirup. Je vhodný pro přímou spotřebu či pro ředění s vodou nebo použít na přelití zmrzliny nebo jiného dezertu.

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petonka Petonka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Propláchnuté bobule rakytníku propasírujeme a šťávu odměříme. Krok 2: Rozmícháme s cukrem, až se zcela rozpustí. Na 1 litr šťávy použijeme 1 kg cukru. Krok 3: Plníme do čistých vypařených sklenic. Uchováváme v chladu. Případně ho lze i zamrazit v tvořítku na led.

TIP: Jak zpracovat rakytník?

Zveřejněno 25. 11. 2019

Poznámka autorky Petonka

Skladujeme v chladu a temnu. V lednici vydrží i rok. Je výborný a díky tomu, že je za studena lisovaný, je opravdu vitamínovou bombou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenský rakytníkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/94O4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenský rakytníkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/94O4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rakytníkový sirup, sirup z rakytníku recept, rakytnik sirup recept, recept sirup z rakytniku, rakytníkový sirup recept

Suroviny:
rakytník, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu