Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový "kečup"

V tomto kečupu rajčata nehledejte, najdete v něm ale hub, nejlépe směs lesních, ale jde to i z pěstovaných hub. Houbový kečup chutná k pečenému masu, ale můžete s ním dochucovat jakýkoliv houbový pokrm - třeba omáčku nebo polévku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

aldozlom aldozlom

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 110 min bez doby odležení hub

150 min (40 min příprava + 110 min tepelná úprava, bez doby odležení hub)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 329 kJ /
557 kcal
Bílkoviny28,85 g
Tuky2,84 g
Vláknina63,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 92 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy55,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Nakrájené houby promícháme ve velké míse se solí, přikryjeme a necháme 24 hodin v chladu odpočívat. Krok 2: Sušené hříbky necháme nabobtnat v 750 ml horké vody. Poté je z vody vybereme, vodu uchováme. Krok 3: V mixéru postupně rozmixujeme nasolené houby i hříbky, případně přidáme vodu z hříbků. Měla by nám vzniknout hrubší pasta, kterou dáme do hrnce. Krok 4: Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek a cibuli rozmixujeme spolu s octem. Směs přidáme do hrnce k houbové pastě a vsypeme koření (bobkový list, hřebíček, muškátový květ, mletý zázvor, mletý pepř a nové koření). Krok 5: Promícháme a přivedeme k varu, vaříme přibližně 1-1,5 hodiny. Houby by měly být dobře převařené a kečup by měl mít hustší konzistenci. Krok 6: Správnou hustotu vyzkoušíme tak, že na talíř dáme lžíci směsi. Po deseti minutách by měla pustit jen velmi málo nebo žádnou tekutinu. Krok 7: Směs přepasírujeme přes hrubé síto (pro odstranění koření) a pak znovu rozmixujeme do hladké pasty. Krok 8: Přidáme sherry a můžeme nalít do skleniček, které zavíčkujeme a dobře jim otřeme hrdla. Sklenice zavařujeme 20 minut při 80 °C.

Zveřejněno 25. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový "kečup"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gz6l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový "kečup"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gz6l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

aldozlom: zdroj jsem doplnila do poznámky. Nejste jistě první, kdo kopíruje recepty odjinud, ale je přinejmenším slušností, pokud už tato pravidla uvedená v záhlaví porušujete, ten zdroj do poznámky uvést. Pokud nehodláte přispět něčím vlastním, tak snad se zdržte aktivit...;-)... již v září jste sliboval popisovat REALIZOVANÉ recepty svými slovy, vzpomínáte?:-//

casino: a myslím že nebudu první ani poslední co by sem dal zkopírovaný recept ;-);-);-)

casino: dostal jsem ho od opsaný od mamky, takže je to možné :) popřípadě se omlouvám.

Houbový "kečup"
Nevím, jak moc "in" je ctrl+c, ctrl+v, leč pokud by se někdo pídil po zdroji, pak jeden téměř doslova stejný je tady: https://www.viadelicia.cz/recepty/houbovy-kecup-de...
No, ale zajímavých rcp není nikdy dost, že :-8

tejaja: Bohužel se najdou tací lidé kteří to ani nepoznají :-) :yes:

:-D Páči sa mi hneď prvá surovina. ;-) Jedlé huby...ono asi ťažko niekto zámerne použije nejedlé, či dokonca jedovaté huby, nie? ;-)

Tématické fráze:
houbový krčup

Suroviny:
houby, ocet vinný bílý, hříbky sušené, cibule, česnek, bobkový list, koření hřebíček, květ muškátový, zázvor mletý, pepř mletý, koření nové koření mleté, sherry, sůl

Přidat fotografie receptu