Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líčka na paprice a smetaně

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 577 kJ /
1 572 kcal
Bílkoviny89,79 g
Tuky128,45 g
Vláknina4,52 g
Cholesterol 516 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy13,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Líčka odblaníme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Rozkrojíme na menší kusy a dáme opéct do pánve s rozehřátým máslem s olejem. Krok 2: Přidáme nasekanou cibuli, koření a necháme maso zatáhnout. Posypeme paprikou, promícháme a zalijeme částí vývaru. Dusíme pod poklicí za občasného podlévání, až do změknutí. Krok 3: Měkké maso dáme stranou a omáčku přecedíme, zalijeme smetanou, zahustíme dle potřeby francouzským máslem.
Dochutíme citronovou šťávou a podáváme s těstovinami, rýží, knedlíkem, noky nebo br. kaší.

Zveřejněno 26. 11. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

Francouzské máslo dělám předem z 60 g másla a cca 3 lžic hladké mouky, nechám vychladit nebo zmrazit a používám dle potřeby na zahuštění smetanových omáček.

Líčka byla měkká za necelou hodinu, někdy trvá dušení déle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na paprice a smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOBk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka na paprice a smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOBk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Eja57: :-):yes::-K

Marie Svarcova: přesně tak - tak chuť je MÁSLO s moukou a ne VODA s moukou:no: ( to už radši v nouzi světlou jíšku od Knorra, tam nic navíc není...)

bohynovka: no to já úplně nesnáším, :-)vždy se dá zahustit jinak :-K

Dajda: Amerika je vlastne zaklechtka, tedy voda s moukou.

Eja57: "Amerika"? Něco mi uniklo? :-( Co to prosím znamená?

Eja57: díky:-K já mám ráda s rýží nebo těstovinami, <3 ty roštěnky jsou fakt skvělé :-) hezký večer

Prosila bych si s kaší, děkuji:-K:-K:-K:-K:-K

Francouzské máslo jsem zjistila málo kuchařinek zná/používá, já roštěnky jen tímto, chuť je skvělá, "amerika" a podle mne ani klasická jíška se tomu nevyrovnají...

Tématické fráze:
vepřová líčka na smetaně, vepřové líčka na na smetaně, vepřové na paprice, vepřové líčka na smetaně, líčka na smetaně, licka na na smetaně, vepřová licka na na smetaně, recepty na vepřová líčka recept, veprove na paprice a smetaně, vepřové líčka recepty, vepřová lička na paprice, vepřová líčka recepty, vepřová líčka recept, líčka na na paprice, vepřové licka na smeta, vepřové na paprice a na smetaně, vepřové na smetaně, recept na vepřové na paprice, veprova lička na houbach a smetane, vepřová líčka na paprice se smetanou

Suroviny:
líčka vepřová, cibule, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, máslo, olej, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar hovězí, šlehačka, máslo francouzské, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu