Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané trhací buchtičky s Hermelínem

Originální nápad na občerstvení s přáteli, kdy se návštěva postará o to, aby dobrota byla vyloženě „roztrhaná“ a rozebraná do posledního drobečku! Slané těsto a Hermelín to je výborná kombinace. Buchtičky můžete podávat takto či navíc ještě plněné.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min Bez doby kynutí a práce pekárny

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, Bez doby kynutí a práce pekárny)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 132 kJ /
1 944 kcal
Bílkoviny77,73 g
Tuky80,63 g
Vláknina9,56 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 5,01 g
Sůl12,71 g
Sacharidy221,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlepší je použít domácí pekárnu, kde jako první dáme vodu a olej, pak prosátou mouku smíchanou se solí, nahoru cukr a rozdrobené droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto vyjmeme na vál, který velmi lehce podsypeme moukou. Rozdělíme na čtyři díly, vytvoříme bochánky, vyválíme na prameny a nakrájíme na dílky. Krok 3: Na pečení použijeme koláčovou nebo dortovou formu o průměru cca 30-32 cm. Na pečení můžeme rovněž použít i větší remosku Grand. Doprostřed dáme nějakou kulatou kovovou formičku, může to být i nějaká miska vhodná na pečení, sklenička apod. Musí být o stejném průměru jako Hermelín nebo malinko větší. Vně ji potřeme olejem, taktéž potřeme olejem dno a boky formy, kde budou buchtičky. Nebo použijeme papír na pečení. Krok 4: Buchtičky do formy volně naskládáme a mezi sebou lehce promažeme olejem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Krok 5: Vykynuté buchtičky lehce potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme orientačně cca 30-35 minut. Pokud pečeme v remosce, tak vykynuté buchtičky přikryjeme víkem, zapneme a pečeme zhruba 35 minut. Po upečení odstraníme formičku a buchtičky po chvíli vcelku přemístíme na velký talíř. Krok 6: Těsně před podáváním necháme v mikrovlnné troubě roztavit nahoře naříznutý Hermelín. Vložíme ho na kousku papíru na pečení do připraveného středu. Osvědčilo se mi servírovaní s malou vidličkou, kdy si každý utrženou buchtičku potře, protože Hermelín zase brzy začíná tuhnout. Pokud se jeden spotřebuje a buchtičky zbyly, můžeme rozehřát další a opět vložit do středu.

Zveřejněno 30. 11. 2019

Poznámka autorky Merylas

Jak na kynuté těsto: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Místo Hermelínu se může do vzniklého otvoru dát nějaká mistička s dipem

Není to můj nápad, zahlédla jsem to v nějakém časopise, ale už jsem ho pak nedohledala. Tak jsem použila známé těsto. Každý si ale může použít to své, oblíbené a osvědčené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané trhací buchtičky s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zjv2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané trhací buchtičky s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zjv2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Super recept. :yes: Jen jsem si to pozměnila. Buchtičky jsem naskládala do obdélníku. Po vychladnutí rozkojila. Na spodní díl jsem nakládala salámy, sýr, kečup. Pak jsem přiložila vršek, potřela ho máslem a dala zapéct. Výborné to bylo. ;-)

Všem děkuji za zájem o recept a pochvalu. Jsem ráda, že se recept líbí. :-K

Merylka , krásne, vždy prídeš s niečím originálnym...:yes:

to je krása:-) :yes::yes::yes::-K

Eja57: píšeš "....aby se hosté těma vidličkama nepíchali...." a já hned v představách vidím chtivé strávníky, jak jeden druhého občas naschvál varovně píchnou vidličkou do hřbetu jeho chtivé ruky, ve snaze ubránit pro sebe co nejvíc téhle dobroty :-D
Maruško, perfektní nápad:-!:yes::yes:

Geniální:yes:
Dovedu si představit udělat dva...tři menší buchtičkové věnce, tak jedna max. dvě řady na jeden sýr...uprostřed dírka na malou zapékací mističku, v té rozpéct nakrájený Hermelín/Camembert...dát na stůl....aby se hosté těma vidličkama nepíchali ve snaze urvat kus sýra na buchtičku:-D

To je opravdu vtipné a originální! :yes:

Krásný nápad,třeba na silvestra na večerní posezení na chalupě ...:yes:

Tématické fráze:
slané buchty, slané kynuté buchty, slane buchticky recept, slaný trhací koláč, rychle slané buchty, kynuté slané buchty, slané buchtičky, recepty hermelín, slané pečivo recepty trhaci, slané pečení v remosce, recept na slane buchtičky

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, voda, olej, droždí čerstvé, cukr, olej, vejce, semínka sezamová, sýr hermelín

Přidat fotografie receptu