Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatý jablečný koláč ze skleničky

Dezerty do skleničky jsou skvělým řešením, jako svačina do práce či do školy. V této variantě můžete připravit i šťavnatý jablečný koláč, posypaný mandlovými lupínky na povrchu. Koláč navíc vydrží dva týdny čerstvý.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 674 kJ /
3 268 kcal
Bílkoviny54,74 g
Tuky164,01 g
Vláknina24,60 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 386 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy349,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Promícháme s vanilkovým cukrem a odložíme stranou. Krok 2: Vejce s cukrem a rumem chvilku šleháme, až se začne tvořit pěna, pak postupně, za stálého šlehání, přilijeme rozehřáté máslo. Krok 3: Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do vaječné směsi. Krok 4: Čtyři skleničky o obsahu 300 ml vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 5: Na dno každé skleničky dáme asi 2 cm vysokou vrstvu těsta. Na těsto naklademe připravené jablečné plátky, trochu je zmáčkneme a na ně dáme další vrstvu těsta, sklenky plníme jen do dvou třetin. Krok 6: Skleničky naskládáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20 minut. Krok 7: Mandlové lupínky smícháme s moučkovým cukrem.
Po 20 minutách plech vytáhneme z trouby, mandlové lupínky rozdělíme navrch skleniček a plech vrátíme ještě na 15 minut do trouby. Krok 8: Když jsou koláčky upečené, plech vyndáme z trouby a každou skleničku ihned uzavřeme víčkem. Necháme vychladnout a uchováme v chladu.
Takto připravené koláče vydrží nejméně 2 týdny čerstvé.

TIP: Dezerty do skleničky - oblíbené poháry

Zveřejněno 3. 12. 2019

Poznámka autorky Angel 666

Koláč můžeme jíst rovnou ze skleničky lžičkou, třeba jako svačinu v práci nebo ve škole nebo jej opatrně vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatý jablečný koláč ze skleničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A4K7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatý jablečný koláč ze skleničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A4K7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-)<3:yes::yes: líbí se mi :-K

Moc se mi to líbí, určitě ráda udělám.:-K:-K

To skvělý nápad, moc se mi to líbí :yes::yes::-K

danila: děkuji :-):-K

zaujímavý recept, páči sa mi:-)

Suroviny:
máslo, vejce, cukr, rum, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, jablko, cukr vanilkový, lupínky mandlové, cukr moučkový, mouka hrubá, máslo

Přidat fotografie receptu