Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pracny podle Karla Gotta

Milujete koledu Bílé Vánoce od Karla Gotta? Určitě by se k ní hodilo toto cukroví. Pracny patří mezi tradiční cukroví, které zdobily vánoční stoly i našich prababiček. Jsou snadné, rychlé a rozplývají se na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 2 hodiny odpočinutí těsta

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 2 hodiny odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 999 kJ /
5 736 kcal
Bílkoviny90,03 g
Tuky296,07 g
Vláknina37,80 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy658,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Krok 2: Poté těsto vtlačíme do formiček a skládáme na plech. Pečeme cca 10-15 minut v rozehřáté troubě na 180 °C. Krok 3: Hotové pracny pocukrujeme a necháme odležet.

Zveřejněno 4. 12. 2019

Poznámka autorky Irule

Zdroj internet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pracny podle Karla Gotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4Wr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pracny podle Karla Gotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4Wr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

hospodyne: :-K
No, někteří prý jsou ješitní 8-( ale v tomto případě fakt nemohu jinak:
Jj, u tmavého lineckého to dělám stejně :-8
...jen si nechávám v lednici kousek světlého těsta od předchozího pečení:yes:

casino: u těst lineckého typu si vždy nechám kousek neobarveného ,do zbytku kakao zapracuji až nakonec. Není to sice extra zábava,kakao mi práší, ale u zvlášť malých tvarů, případně ve formičkách, to vidím jako nejlepší způsob, jak pečivo bez ztrát upéci. Na každý plech pak dám na dvě různá místa po jednom tvaru. Zdroj: naše praprababička.Tzn. děláme to tak věky:-D:-D:-D
Vám to jistě nemusím tak složitě popisovat, ale některé mladé kuchařce by se tento způsob mohl hodit:-*

casino: ne bohužel ne. Já pekla na 180°C 15 minut.

No, u tmavého těsta se obtížně kontroluje upečení podle barvy...
Mistr teplotu nenapsal? :-D

Tématické fráze:
medvědí pracny karlu gottovi

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, ořechy mleté, vejce, kůra citronová, kakao

Přidat fotografie receptu