Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosky mačené v čokoládě

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Janahorvathova77 Janahorvathova77

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 952 kJ /
2 140 kcal
Bílkoviny20,50 g
Tuky134,27 g
Vláknina27,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 188 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy198,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky oddělíme chvíli předem, aby nabyly pokojové teploty. Poté začneme šlehat a když začne vznikat sníh, pomalu začneme přisypávat krupicový cukr. Šleháme do té doby, než vznikne tuhý lesklý sníh. Gumovou stěrkou poté vmícháme kokos. Krok 2: Měla by vzniknout hmota, ze které budeme dělat kuličky. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme ještě kokos. Pokud se naopak sype, vyšleháme vedle ještě trochu sněhu a dáme do směsi. Poté na plech vyložený pečicím papírem tvoříme kuličky asi o velikosti vlašského ořechu a prsty lehce zmáčkneme, aby vznikla placička nebo hrudka. Pečeme v rozehřáté troubě na 175°C, dokud kokosky nezezlátnou. Krok 3: Poté necháme vychladnout a mezitím nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu. Vychladlé kokosky zespodu namáčíme a namočenou stranou nahoru pokládáme zpět na plech. Necháme zatuhnout a můžeme polít čokoládou ještě seshora. Skladujeme v uzavřené nádobě, aby se proležely a zůstaly měkké.

Zveřejněno 5. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky mačené v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3WV4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky mačené v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3WV4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
měké kokosky z vaječného bílku

Suroviny:
bílek, cukr krupice, kokos strouhaný, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu