Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Donuty podle Majkla

Oživte tyto nadýchané donuty touto želatinovou polevou! Každá kapka je plná lesklých barev a intenzivní chuti, která zvýrazní krásu a dokonalost i vašich dortů, muffinů a jiných lahůdek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

amarcha amarcha

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min Bez doby kynutí těsta a chladnutí donutů

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta a chladnutí donutů)

Suroviny pro 1 dávka

asi 25 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 596 kJ /
5 401 kcal
Bílkoviny111,86 g
Tuky199,12 g
Vláknina26,25 g
Cholesterol 557 mg
Sodík 898 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy777,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kvasnice rozdrobíme, smícháme s cukrem a vlijeme vlažné mléko. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Smícháme tekuté suroviny na těsto - vejce, olej, vanilkový extrakt, popř. seškrábneme lusk, bílý jogurt a smícháme v konzistentní hmotu. To samé uděláme se sypkými surovinami - hladká mouka, sójová mouka a sůl. Krok 3: Vše smícháme dohromady a vymícháme těsto. Je vesměs nelepivé a jemně hutné. Necháme jej kynout ve skleněné, olejem vymazané míse a zakryté strečovou folií (viz fotografie), popř. dáme suroviny do pekárny a zvolíme program těsto (volba na každém). Krok 4: Po nakynutí těsto vyválíme na lehce pomoučené desce na cca 2 cm placku a vykrajujeme kolečka a střed (použila jsem skleničku a malou štamprlku). Donuty vyskládáme na plech a necháme ještě trošku nakynout. Krok 5: Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Sójová mouka zabraňuje, aby donuty do sebe netahali tolik oleje. Krok 6: Vyrobíme polevu (dle libosti), kdo má rád zvolí čokoládu nebo jinou polevu. Krok 7: Moje poleva: Smícháme 60 ml studené vody a želatinový prášek v misce, necháme ztuhnout. Cukr, 75 ml vody a Salko svaříme v kastrolku, poté vmícháme ztuhlou želatinu a necháme lehce projít varem. Horkou směs vlijeme na bílou čokoládu a rozmícháme v hladkou hmotu. Obarvíme barvivem dle požadavků každého jedince.

TIP: Jak připravit želatinu

Zveřejněno 6. 12. 2019

Poznámka autorky amarcha

Donuty musí být vychladlé při polévání a poleva musí být jemně vlažná až lehce studená (když bude moc horká, steče vám po donutu a neulpí). Po zatuhnutí má lepivou žvýkačkovou konzistenci, ale je chuťově výborná, používám i na dorty.

Zlatavý prach na povrchu je jedlý zlatý prášek (třpytky z cukrář. potřeb).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Donuty podle Majkla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kEMr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Donuty podle Majkla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kEMr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept na výborné donuty, recept na donuty, donuty s jogurtem, donuty s jogurtu, donuty, donuty recept, jogurtove donuty, domácí donuty s bilym jogurtu, donuty s jogurtu recept, donuty top recept, donuty top, donuty z jogurtu, donuty recepty, recepty od majkla, donuty z s jogurtem, donuty z hladké mouky, donuty s bílým jogurtem, recept na donuty tekute, domácí donuty top recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, kvasnice, mléko, mouka sojová, jogurt bílý, olej, sůl, vejce, extrakt vanilkový, voda, cukr, salko, voda, čokoláda bílá

Přidat fotografie receptu