Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný koňak s příchutí kakaa

K chutnému koňaku potřebujeme jen pár surovin a trochu času. Ze žloutků, kondenzovaného mléka, cukru a kakaa připravíme hustý koňak, který dochutíme rumem. Ten mu dodá správný říz.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Misaamaminka

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby chlazení

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 050 kJ /
729 kcal
Bílkoviny11,04 g
Tuky18,98 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy6,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky se Salkem prošleháme ve vodní lázni. Poté necháme vychladnout. Krok 2: Ke směsi žloutků přidáme rum, vanilkový cukr, špetku soli a kakao. Pořádně prošleháme. Krok 3: Přes sítko pak přelijeme do čistých lahví a uchováváme v chladu.

TIP: Jak připravit lahodný vaječný koňak

Zveřejněno 7. 12. 2019

Poznámka autora Misaamaminka

Inspirovala jsem se tímto receptem:

https://www.recepty.cz/recept/vajecny-konak-3681

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak s příchutí kakaa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oLJA

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný koňak s příchutí kakaa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oLJA

Marie

Komentáře (1)

Hodně stručný popis postupu, ve kterém není jasno, jak přesně zahřát žloutky, špatnou technologií se dá recept za 5 minut zkazit.

Tématické fráze:
kakaové konak, vajecny konak s kakaem

Suroviny:
žloutek, cukr vanilkový, rum, salko, kakao, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu