Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 500 kJ / 1 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,07 g |
Tuky | 57,90 g |
Vláknina | 6,27 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 91,43 g |
Postup přípravy
Do jednoho půllitráku nebo misky nalijeme z varné konvice horkou vodu -150 ml, vsypeme do ní půl stogramového sáčku instant. kaše, plátek másla a vyšleháme vidličkou, po rozpuštění másla ještě jednou prošleháme.
Do druhého půllitrového hrnku klepneme vajíčka, přidáme frťana vody, sůl a vidličkou dobře prošleháme.
Postupně přisypáváme krupičku a mouku, dobře promícháme. Necháme odležet. Krok 2: Do hrnce na omáčku dáme olej, máslo nebo obojí, přidáme hl. mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vodou a mícháme do zhoustnutí, pak přilijeme mléko, vložíme všechno koření a bujón a za občasného zamíchání přivedeme k varu. Necháme chvíli povařit, hlídáme. Krok 3: Naložené houby vysypeme do cedníku NE DO SÍTKA, aby v něm nezůstala hořčičná semínka, propláchneme proudem vody a vyklopíme do omáčky. Houby jsou měkké, není třeba je vařit, jen přejít varem. Pak vezmeme sběračku, nabereme do poloviny omáčku a doplníme smetanou, protřeseme nebo zamícháme a dáme zpět do hrnce. Takto pokračujeme až do spotřebování smetany. Smetana se nesrazí. Krok 4: Voda na noky se vaří, smícháme obě směsi dohromady a malou lžičkou nabíráme těsto, vkládáme do vařící se vody. Když vložíme poslední nok, opatrně promícháme a necháme ještě pět minut vařit na sporo. Slijeme do cedníku, vrátíme do hrnce, kde se vařily a lehce potřeme máslem.
Zveřejněno 9. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo-krupicové noky s houbovkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDJB
Moje poznámka
Bramborovo-krupicové noky s houbovkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jDJB
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
krupicové noky s bramborem recept,
krupicove noky se sýrem,
krupicové noky,
bramborovokrupicové knedlíky
Suroviny:
houby naložené,
šlehačka 33%,
mléko,
mouka hladká,
olej olivový,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
koření houbová variace,
bujón,
voda,
kaše bramborová v prášku,
voda,
máslo,
vejce,
voda,
krupice dětská,
mouka hrubá,
sůl,
voda
Komentáře (1)