Risoto
Suroviny
Porce: 4 osoby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 722 kJ / 1 607 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,76 g |
Tuky | 39,35 g |
Vláknina | 13,24 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 263,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho opečte slaninu. Přendejte do misky a udržujte teplé. Do pánve naopak vlijte olej a 5 minut na něm opékejte cibuli doměkka.
Krok 2: Přidejte česnek a minutu opékejte. Vsypte rýži, zalijte vývarem, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 10-15 minut vařit, aby se veškerá tekutina téměř vsákla. Sejměte z ohně, promíchejte, přiklopte a nechte 5 minut stát. Poté do rýže vmíchejte většinu sýra, osolte a zamíchejte slaninu.
Zveřejněno 9. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Risoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nKJP
Moje poznámka
Risoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nKJP
Nejnovější recepty
Mrkvový beránek a kakaové slepičky a vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Ovocná tlačenka
Přidáno před 19 hodinami
Kakaové muffiny s borůvkovým tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinky s jahodovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Rizoto s chřestem a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové mlsání v mističce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s rýží
oligarda před 2 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Andelatriskova před 3 hodinami
Slovenská vánoční kapustnica
Fitulka před 4 hodinami
Maminčiny palačinky
Fitulka před 4 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Wikki před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
ilkanna@seznam.cz před 6 hodinami
Jablečný perník
jalamo před 7 hodinami
Domácí těsto kataifi
Josef12099 před 7 hodinami
Jidáše, jidášky…
Iwana666 před 8 hodinami
Tématické fráze:
risoto
Suroviny:
slanina,
olej,
cibule,
česnek,
rýže,
vývar zeleninový,
sýr eidam
Komentáře (4)