Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Topinka a smetanové karé s žampiony.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie135 kJ /
32 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,08 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, petrželku nasekáme, šalotku a obě kapie na kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme a žampióny jen překrojíme na půlky. Krok 2: Na oleji usmažíme topinky, počesnekujeme a uložíme do tepla. Krok 3: Na pánvi s olejem osmažíme šalotku do sklovita, přidáme maso, opepříme a restujeme, až zbělá a změkne.
Přidáme kurkumu, promícháme, dále prolisovaný česnek, žampiony, hrášek, vývar či vodu, bujón a necháme chvíli dusit. Krok 4: Nakonec přidáme smetanu, kapie, petrželku.
Ochutnáme a je-li potřeba, osolíme a ještě opepříme.
Už jen krátce povaříme a můžeme servírovat. Krok 5: Na každou topinku položíme list salátu, masovou směs a ozdobíme kousky kapie.
Talíře zdobíme okurkou a cherry rajčátky.

Zveřejněno 10. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinka a smetanové karé s žampiony.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rO7W

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinka a smetanové karé s žampiony.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rO7W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule šalotka, česnek, žampióny, kapie červená, kapie žlutá, hrášek, bujon kuřecí, kurkuma, petrželka zelená, olej olivový, sůl, pepř bílý, chléb, česnek, olej, salát little gem, okurka čerstvá, rajče cherry

Přidat fotografie receptu