Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štědrovečerní kapr Karla Gotta

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 997 kJ /
2 867 kcal
Bílkoviny26,24 g
Tuky251,68 g
Vláknina28,74 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 753 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy111,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené švestky povaříme a umeleme. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté švestky, mleté ořechy, okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Krok 2: Očištěného kapra nařízneme na hřbetě několika hlubokými řezy (vedou téměř po celém boku kolmo ke hřbetu), osolíme a naplníme připravenou náplní. Kapra zašijeme nebo sepneme kuchyňskými jehlami a za občasného podlévání olejem pečeme. Krok 3: Podáváme s kari omáčkou. Tu si připravíme takto: Do majonézy za stálého míchání přidáváme rozmixovaný kompot, citr. šťávu a kari koření.

Zveřejněno 13. 12. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept jsem nezkoušela a přidávám ho jen jako vzpomínku k poctě Karla Gotta.

Pokud moderátorky nebudou s vložením souhlasit, mohou recept smazat, nebudu mít námitky, ale recept je pěkný a navíc si tu vzpomínku Karel Gott myslím zaslouží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štědrovečerní kapr Karla Gotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R9KY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štědrovečerní kapr Karla Gotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R9KY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, švestky sušené, ořechy, cibule, olej, pepř mletý, sůl, majonéza, kompot jablečný, cukr, koření kari

Přidat fotografie receptu