Nadýchané perníčky
Krásně nadýchané perníčky vonící po medu neodmyslitelně patří na sváteční tabuli. Ozdobit je můžete dle vaší fantazie a zapojit můžete celou rodinu. Radost z vlastnoručně vyrobených perníčků tak bude dvojnásobná.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 471 kJ / 4 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,43 g |
Tuky | 115,88 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 743,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny navážíme a připravíme na vál a vypracujeme z nich hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odležet do druhého dne.
Krok 2: Druhý den vytáhneme těsto z lednice a chvíli počkáme, dokud nebude mít pokojovou teplotu (aby se s těstem lépe pracovalo).
Krok 3: Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a vykrájíme tvary perníčků.
Krok 4: Perníčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na asi 160 -170 °C nejprve 3 minuty na spodní ohřev. Po třech minutách zapneme ke spodnímu ohřevu i horní ohřev a dopečeme asi 4 minuty.
Krok 5: Plech vytáhneme z trouby a necháme perníčky ještě chvilku dojít. Perníčky by měly být hezky nadýchané.
Krok 6: Po vychladnutí perníčky nazdobíme.
Zveřejněno 16. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchané perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mJ0n
Moje poznámka
Nadýchané perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mJ0n
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 14 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 15 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
máslo,
vejce,
soda jedlá,
koření do perníku
Komentáře