Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulajda z nakládaných a čerstvých žampionů

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handika Handika

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 247 kJ /
1 015 kcal
Bílkoviny6,55 g
Tuky105,50 g
Vláknina1,25 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy9,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trosce oleje orestujeme cibuli a kmin. Pridame brambory, bobkove listy, nove koreni a zalijeme vodou tak, aby brambory byly ponorene. Varime temer do zmeknuti. Krok 2: Vyndame bobkove listy,nove koreni a pridame oboji zampiony. Po chvilce vareni pridame slehacku. Jeste nechame na mirnem teple. Pridame kopr. Mezitim pripravime z masla a mouky jisku. Kdyz je hotova, opatre nalevame do polevky a stale michame. Polevku varime do zhoustnuti. Krok 3: Ochutname a dochutime soli, peprem a vegetou. Krok 4: Servirujeme s varenym rozpulenym vajickem.

Zveřejněno 26. 12. 2019

Poznámka autorky Handika

Ja jsem do polevky nedavala ocet, ale nalila jsem tam ten nalev z hub a bylo to skvele.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda z nakládaných a čerstvých žampionů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qNok

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda z nakládaných a čerstvých žampionů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qNok

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Handika: Nemám dôvod žiarliť a za nejaké pekáče nebudem podvádzať.

magdalenka: Nechutne pro vas nebo jste ziarliva baba.

Okrem 5-6 súťažiacich pobavili všetci. Chce sa mi citovať V. Postráneckého z Černých baronov...

Simona Skolakova: snad se admini z toho poučili...snad...obzvlášť první dvě místa mě pobavila....:-//
Holky moderátorský dělaly co mohly - v adventním čase fakt prima povyražení;-( , ale pokud někdo přidává fotky chytře...

magdalenka: že? Jak může mít někdo radost z výhry, kterou získal podvodem:no:

Ale potom tá radosť z pekáčov...:-D Nechutné.

No já si myslím,že tentokráte byla vyhlášená soutěž,ale jinak a myslím,že to nebylo fééér;-)já bych brala kdyby to bylo jako kdysi uvařit a přidat fotku tam kde u receptů není,ale dávat fotku k receptům kde už fotečka je,tak to bylo zavádějící,neb spoustu lidiček má spoustu foteček a nic nevaří a jen přidají fotku pokrmu i když kolikrát neodpovídala,hned jsem moderátorky litovala,snažily se celou dobu soutěže,a fotky které se jim nezdály tak mazaly,ale byla to práce nezávidění hodná,dělaly to proto,aby to bylo fér,přimlouvala bych se za to,aby příště byla nastavená jiná pravidla, toto nebylo fér;-(:-(:no:

Eja57: Ani se nechoď dívat ! Nějaké divné je to ! Registrace 11. měsíc a do 16.12. vymalováno:-D:-D:-D Já sice nijak nesoutěžila, nejsem ten tip, ale kvůli holkám, které tady přidávají spousty dobrých receptů, mě to dost naštvalo. :yes::-//:-//:-//

cathleen: jojo....skoro žádné recepty a fotek jak naseto....:no:

hosta: já jsem asi slepá...kde jsou výsledky soutěže?

Jak se ty fotky z databáze, vzdáleně připomínající soutěžní recept, hodily, že? Dočkáme se dalších padesátipěti přibližně podobných receptů, jako byly ty, u kterých už byly fotky v rámci "soutěžení" přidávány? Vypadalo to sice nejdříve jako nedorozumění, ale asi to byl záměr...:no: Gratuluji k ocenění, které tak bylo vyhodoceno i díky této fotce.

Handika:
Tutez fotografii jste ale pridala behem souteze i zde https://www.toprecepty.cz/recept/23125-babiccina-r...
Opet jine suroviny a postup zcela odlisny, ze :-?

maris: Jeste jednou moc dekuji.Ja jsem tady nova,ziju v Australii.Mejte se mochezky.

Handika: nemáš za co, to je samozřejmé;-):-)

Tématické fráze:
kulajda z nakladaneho kopru, kulajda

Suroviny:
olej, kmín mletý, pepř, bobkový list, koření nové koření, žampióny, šlehačka, koření, mouka hladká

Přidat fotografie receptu