Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekovo-bylinková pomazánka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 24 hodin na výrobu lučiny, 15 min. na zpracování

24 hodin na výrobu lučiny, 15 min. na zpracování

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 356 kJ /
563 kcal
Bílkoviny36,87 g
Tuky8,28 g
Vláknina24,10 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 276 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy80,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z jogurtu a smetany připravíme domácí lučinu: V misce rozmícháme smetany s jogurtem, na jinou misku či hrnec položíme větší síto a přes něj utěrku nebo plátno apod., co nepouští barvu. Nalijeme směs. Pak dáme do lednice na 20-24 hodin. Krok 2: Druhý den vyklopíme lučinu ze síta do misky, bylinky nasekáme a společně s ostatními surovinami zašleháme do lučiny.
Chvilka šlehání jenom prospěje. Krok 3: Výborná pomazánka k snídani, ale i na brambory k večeři či obědu.

Zveřejněno 27. 12. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekovo-bylinková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kEgv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekovo-bylinková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kEgv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
bylinková pomazánka, domácí bylinkova pomazánka, směs z lučiny, pažitky a česneku, bylinky na vyrobu z lučiny

Suroviny:
jogurt bílý holandia, pepř mletý, sůl, sýr tavený, tymián, petrželka zelená, pažitka, kopr, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu