Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z červeného zelí s mandarinkou a jablkem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie783 kJ /
187 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky1,30 g
Vláknina9,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrájíme nebo nakrouháme ( použila jsem mandolinu ) na jemné proužky. Mírně ho prosolíme a necháme cca 30 minut trochu změknout.
Jestli jsme dali víc soli, než by v salátu bylo třeba, zelí propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat. Krok 2: Mandarinky oloupeme, pokud možno zbavíme co nejvíc bílých částí a nakrájíme je.
Jablka oloupeme ( můžeme ale nechat neoloupané ) a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Ovoce přidáme do mísy k zelí, ochutíme balsamicem a trochou pepře.
Salát rozdělíme na misky a posypeme vlašskými ořechy, které jsme mírně opražili na suché pánvičce.

Zveřejněno 30. 12. 2019

Poznámka autorky maris

Inspirace: magazín Albert - mírně upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červeného zelí s mandarinkou a jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4vo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červeného zelí s mandarinkou a jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4vo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí červené, mandarinky, jablko, balsamico, ořechy vlašské, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu