Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá vánoční zelňačka

K tradičním štědrovečerním pokrmům zejména na Slovensku patří i zelňačka. Poctivou polévku z brambor a kysaného zelí ochutíte kořením, zahustíte smetanou a podáváte ozdobenou natí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kacuda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 225 kJ /
1 010 kcal
Bílkoviny18,24 g
Tuky71,60 g
Vláknina14,40 g
Cholesterol 231 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy67,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci necháme zesklovatět na másle oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Přidáme zelí i s nálevem. Krok 2: Přidáme koření - pepř, nové koření, bobkový list a vaříme za občasného míchání do změknutí zelí (doba vaření trvá půl až 3/4 hodiny). Krok 3: Mezitím uvaříme zvlášť brambory, které jsme oloupali a nakrájeli na malé kostičky. Brambory slijeme a přidáme do polévky. Krok 4: Nakonec přilijeme smetanu, bílek, dochutíme solí, popř. pepřem, libečkem nebo jinou natí a povaříme společně ještě asi 5 minut.

TIP: Další recepty z kysaného zelí

Zveřejněno 3. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá vánoční zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D47k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá vánoční zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D47k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Za mě už né :-O

Tématické fráze:
bílá zelňačka recept, zelnacka bila recept

Suroviny:
zelí, brambory, cibule, máslo, mouka hladká, sůl, pepř mletý, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, smetana ke šlehání, bílek

Přidat fotografie receptu