Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička z remosky pod nivovou peřinkou

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 729 kJ /
413 kcal
Bílkoviny15,38 g
Tuky34,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 82 mg
Sodík 1,23 g
Sůl3,05 g
Sacharidy9,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku opepříme, mírně osolíme a pokapeme worcesterem. Do remosky dáme pečící papír, který v dlani zmačkáme, aby držel tvar pekáčku a potřeme ho olejem. Cibuli nakrájíme na slabé kroužky, polovinu položíme na dno, posypeme ji kmínem a dáme na ni maso. Krok 2: Maso pokryjeme druhou půlkou cibule. Do misky nastrouháme na jemno nivu, kterou smícháme se smetanou a stejnoměrně dáme na maso. Pečící papír přitiskneme po bocích k masu, aby peřinka zůstala jen na mase. Pečeme necelou hodinu, dokud nezezlátne povrch. Podáváme s bramborem, hranolky, rýží, já jsem uvařila bramborový knedlík.

Zveřejněno 3. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička z remosky pod nivovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P4p6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička z remosky pod nivovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P4p6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

milofr: Nemohla jsem dát celé dno, vařila jsem pouze pro tři osoby, šťávu pěkně setřu silikonovou stěrkou .:-K:-K:-K

myslím že je škoda aby se šťáva vsákla do papíru, dám masa tolik aby bylo zakryté celé dno remosky a nic nepřijde nazmar

Tématické fráze:
krkovička s peřinou, krkovička v perince

Suroviny:
krkovice vepřová, sýr niva, smetana, cibule, kmín mletý, pepř mletý, sůl, omáčka worcesterová, olej

Přidat fotografie receptu