Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losí maso na mrkvi a celeru

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 183 kJ /
522 kcal
Bílkoviny81,08 g
Tuky17,07 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy9,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Losí maso nakrájíme na plátky a každý kousek osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, nebo sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji do světle hnědé barvy. V této fázi přidáme špetku cukru, mrkev nakrájenou na kolečka a celer na kostičky a plátky masa, které z obou stran necháme zatáhnout. Krok 3: Přidáme bobkový list, jalovec a nové koření, můžeme na to použít vajíčko na čaj a zalijeme vodou. Krok 4: Maso se zeleninou dusíme do změknutí, pak maso vyjmeme a moukou rozmíchanou v trošce vody šťávu zahustíme a provaříme. Krok 5: Podáváme s čímkoliv, co máme rádi, mohou být karlovarské knedlíky, bramborové, které mám já, rýže, těstoviny, podle chuti každého z nás..

Zveřejněno 8. 1. 2020

Poznámka autorky JanaDorazinova

Losí maso jsem u nás nikde neviděla. Já ho dostala od kamarádky, které maso přivezli známí z Ruska.

Dočetla jsem se, že je bohaté na bílkoviny a velmi zdravé a pokud můžu posoudit, velmi jemné, skvělé maso, trochu podobné chutí srnčímu masu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losí maso na mrkvi a celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xXBl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losí maso na mrkvi a celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xXBl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

JanaDorazinova: Tak teraz som sa dočítala, že na Slovensku losy žijú, v obci Revištské Podzámčie v okrese Žarnovica v Zveroparku. Žeby som išla pytliačiť? :-D:-D:-D V každom prípade sa do tej losej farmy pôjdem v lete pozrieť. ;-):-D:-D

tejaja: řekla bych ti, zkus srnčí, ale pravda je taková, že tohle je mnohem, mnohem lepší, protože srnčí už jsem měla ;-)

Losie mäso som ešte nikdy nejedla. Ale dala by som si...;-):-8

:yes::yes::yes:

gillan63: :-D

Zkusim cinknout Putinovi jestli by mi kilo až dvě neposlal poštou ... :-D:-K

Tématické fráze:
celer recepty, maso na celeru, losí maso

Suroviny:
plec vepřová, mrkev, celer, cibule, koření nové koření, jalovec, bobkový list, koření divočina, pepř, cukr, mouka,

Přidat fotografie receptu