Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vytuněná bábovka

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petonka Petonka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 061 kJ /
3 361 kcal
Bílkoviny56,12 g
Tuky196,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 406 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy321,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklý tuk utřeme se dvěma třetinami moučkového cukru a citronovým cukrem, přidáme žloutky. Krok 2: Do směsi přidáme mouku, sníh z bílků, do kterého zašleháme zbylý moučkový cukr, rozinky, mandle a čokoládu, nakonec rum. Krok 3: Pečeme ve vymazané a kokosem nebo strouhankou vysypané bábovkové formě na 180 stupňů asi 40-50 minut.

Zveřejněno 10. 1. 2020

Poznámka autorky Petonka

Místo rumu můžeme použít citronovou šťávu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vytuněná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4lE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vytuněná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W4lE

Marie

Tématické fráze:
třešňová bábovka z podmáslí, bábovky recept, bábovka recepty, bábovka recept, vytuněná strouhanka

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, cukr citronový, vejce, mouka polohrubá, rum, mandle, rozinky, čokoláda

Přidat fotografie receptu