Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory ve slanině plněné špenátem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 - 4, podle velikosti brambor

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 192 kJ /
1 241 kcal
Bílkoviny38,71 g
Tuky70,20 g
Vláknina18,70 g
Cholesterol 157 mg
Sodík 607 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy104,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory se slupkou předem vaříme s bobkovým listem a kmínem v osolené vodě 15 minut. Scedíme, oloupeme a necháme vychladnout. Krok 2: Opraný listový špenát několik minut povaříme a dáme okapat. Česnek posekáme a spolu se špenátem dusíme na lžíci másla 4 minuty, osolíme a opepříme. Krok 3: Brambory podélně rozpůlíme, opatrně vydlabeme, polovinu naplníme špenátem smíchaným se strouhaným sýrem, druhou polovinou přikryjeme a ovineme plátkem slaniny. Rozehřejeme olej a 2 lžíce másla, brambory potřeme, dáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180°C asi 15 minut. Krok 4: Já dávám ty vydlabané kousky brambor zapéct mezi slaninové brambory a trochu je také pomastím zbytkem másla s olejem, někdy i posypu špetkou nějakého koření.
Slaninové brambory podáváme buď jako samostatný pokrm, nebo i jako přílohu např. k minutkovým masům. Velice vhodný je k nim zeleninový salát.

Zveřejněno 10. 1. 2020

Poznámka autorky MamlajdaD

Zdroj: Teletext, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory ve slanině plněné špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1RnZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory ve slanině plněné špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1RnZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, bobkový list, kmín celý, špenát listový, česnek, máslo, sůl, pepř, sýr gouda, slanina anglická, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu