Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky ze sádla

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Barborka 2

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 256 kJ /
2 690 kcal
Bílkoviny69,60 g
Tuky200,20 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 505 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy149,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu, sůl a sádlo přivedeme k varu. Potom vmícháme mouku. Mícháme, až těsto se nechytá dna hrnce ani vařečky. Necháme vychladnout a postupně vmícháme vejce. Krok 2: Dáme do pytlíku (já nejčastěji používám zdobičku) a na plech vyloženým pečícím papírem tvoříme věnečky (dvakrát dokola). Troubu vyhřejeme na 200 °C a necháme asi 3 minuty, ztlumíme na 180°C a pečeme do zlatova (10-12 min). Rozřízneme a plníme vámi oblíbeným krémem.

Zveřejněno 11. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky ze sádla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74wQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky ze sádla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74wQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
věnečky recept, žloutkové věnečky ze ze sádla, žloutkové věnečky ze sadla, recept na věnečky, vetrniky ze sádla, domácí věnečky se sadla

Suroviny:
voda, sádlo, vejce, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu