Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na zázvoru s mrkví

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 585 kJ /
2 769 kcal
Bílkoviny222,50 g
Tuky200,50 g
Vláknina7,25 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 750 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso posolíme a potřeme nastrouhaným zázvorem (můžeme posypat i sušeným mletým), dáme do pekáčku, přidáme mrkev nakrájenou na 2 cm kousky. Trochu podlijeme vodou a přidáme kousek sádla. Jen trochu, při pečení maso pustí. Krok 2: Dáme do studené trouby a v zavřeném pekáči pečeme 3 hodiny při teplotě 110°C. Podáváme s bramborovým knedlíkem a mrkví, kterou pečeme s masem.

Zveřejněno 24. 7. 2009

Poznámka autora Dooga

Po dobu pečení troubu neotvírat!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na zázvoru s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLJl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na zázvoru s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLJl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

A protože se snažím kamarádit s dietou, tak bylo masíčko jen s tou mrkví. V PH jsem dělal na stupeň I. 6 hodin.

Václave - udělal jsi mi chutě - hovězí masíčko máme moc rádi - díky za tip do PH ;-)

Dneska jsem to zkusil v PH, a nemělo to chybu. Masíčko se jen rozsypávalo.

Je tam dost výpeku. Neboj. Právě dlouhým pečením při nízké teplotě je spousta šťávičky a masíčko je měkké a přitom šťavnaté. Zázvor mu dodá "říz".:-p

Opravdu docela zajímavá kombinace, jen k tomu knedlíku mi to příjde malinko suché.

Ježíš, to je krása, všechno co je na té fotce miluju. Ta porce , to je balada. +
Ukládám, co nejdřív uvařím. Dík za recept.:-p:-p

Tématické fráze:
hovězí pečeně na zázvoru, hovězí na zázvoru, hovězí krk na zázvoru, hovezi krk recept, hovězí krk, hovězí na mrkvi a hrášku, hovězí pečeně z krku, hovězí krk recepty, mrkev na zázvoru, hovězí maso s mrkví, pečený hovězí krk na zázvoru, recepty-hovězí krk, pečený hovězí krk, recepty hovezi krk, pečené hovězí na zázvoru, hovězí pečeně na zázvoru video recept, hovězí zázvor mrkev, hovězí maso krk, hovězí maso v mrkvi se zázvorem, mrkev zázvor

Suroviny:
krk hovězí, mrkev, zázvor, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu