Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorský jablečný štrúdl

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 364 kJ /
2 716 kcal
Bílkoviny44,72 g
Tuky69,98 g
Vláknina44,07 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy454,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, ocet, vlahou vodu a hněteme na robotu 10 minut. Bochánek dáme na vál, přikryjeme nahřátým hrnkem a necháme odpočinout. Krok 2: Uvařená jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pomoučněné utěrce si vyválíme tenké těsto, které ještě prsty vytáhneme. Těsto nejdříve potřeme rozpuštěným máslem, pak ho potřeme zakysanou smetanou a poklademe kostičkami jablek, které jsme smíchali s piškotovými drobečky. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, ořechy, mandlemi a rozinkami a cukrem. Krok 3: Pevně srolujeme, dáme na pečící papír potřený máslem. Štrúdl potřeme mlékem třikrát během pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40-50 minut dozlatova.

Zveřejněno 12. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorský jablečný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKP5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorský jablečný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKP5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Majkaa: Tohle jooooooo! Kila můžeš shazovat potom.;-)ašššššš

Tak tohle neee <3 zrovna jsem začala po vánocích počítat kalorie a potřebuji sundat nějaké kilečko8-(
S takovým receptem to asi nedám:-O

Veronika.Hrozna: Můžeš udělat klidně dva, já udělala jeden maxi, hlavně musí být tenký těsto.:-K:-K

Jaromira18: To je na jednu nohavici štrúdlu ? <3

Jaromira18: Tak o to, by zájem byl, ne, že ne! :-D:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: Ještě peču s piva, ale ten upeču příště.:-K:-K

Jaromira18: AProc si myslis, ze tady ciham na strudly. Taky to musim stridat. Od tebe to bude treti strudlik:-!;-)

Veronika.Hrozna: Stačí jen 10-15 minut, ale aby jsi se nelekla, těsto je takové obyčejné oproti listovému, nebo tukovému, ale náplň skvělá. Musím to střídat, aby bylo vždy něco jiného. Vytahala jsem ho přes celou šířku sektorový desky. Trouba se může dát na víc až na 220°C. Měj se hezky.:-K:-K:-K

Dopiš jak dlouho to má být, pod tím nahřátým hrncem;-):-?

Ahá!!!!!!! Tak už vím, který štrúdl peču příště:-! Štrúdlů není nikdy dost, už chápu Vídeňáky! 200 let, nebo tak nějak, od vynálezu taženého štrúdlíku, z něj tyjí , prosperují a zdá se, že se to nelepší :-! Vypěstovali si na něm závislost. Myslím, že není lepší zákusek, než dobře upečený, ochucený a naplněný štrúdl. Tenhle tomu sakra, odpovídá!:-K:-K:-K

Tématické fráze:
jablečný štrůdl obycejny, recept na jablečný štrůdl, jablecny strudl recept, štrúdl jablečný, bavorský jablečný závin

Suroviny:
mouka hladká, sůl, máslo, ocet, voda, jablko, cukr, piškoty, cukr vanilkový, skořice, máslo, smetana zakysaná, rozinky, mandle, ořechy vlašské, mléko

Přidat fotografie receptu